1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 13 º

News

Bursa dă mai mult timp investitorilor mari, în noul program de tranzacţionare, din 5 octombrie

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) va menţine deschisă piaţa tranzacţiilor mari negociate „Deal“ până la ora 18:30 şi va reduce cu 20 de minute programul de tranzacţionare pe piaţa principală, de la 18:15 până la 17:55, potrivit noului program de tranzacţionare, care va fi aplicat începând din 5 octombrie.

15 sep, 2015 | Agerpres

'BVB introduce o sesiune specială a pieţei dedicată numai pentru piaţa Deal, după dobândirea unei relevanţe mai mari a pieţei principale (Regular) faţă de piaţa de negociere (Deal) în prima jumătate a anului 2015 (82% vs. 18%). Investitorii vor dispune de o nouă fereastră de 20 de minute pentru executarea tranzacţiilor în piaţa Deal, cu acţiuni, ETF şi unităţi de fond, având la dispoziţie şi termeni flexibili de decontare (T+1 sau T+2), pe bază brută. Începând din 5 octombrie 2015, etapa de tranzacţionare continuă pentru toate instrumentele menţionate anterior şi se va încheia la ora 17,55 pentru piaţa principală, urmată de 5 minute pentru etapa de Pre-Închidere. Ulterior, vor fi 10 minute pentru etapa de Tranzacţionare la Închidere, iar piaţa Deal va rămâne deschisă până la 18,30 pentru acţiuni, ETF şi unităţi de fond', afirmă BVB.

Etapa de tranzacţionare continuă a sesiunii zilnice de tranzacţionare se reduce pentru acţiuni, ETF şi unităţi de fond, după implementarea noilor reguli cu privire la paşii de preţ, care vor intra în vigoare începând din 21 septembrie. Noile reguli cu privire la paşii de preţ creează premisele pentru o tranzacţionare mai activă, subliniază BVB.

'Consecvenţi angajamentului nostru către investitorii actuali şi potenţiali, suntem într-o continuă căutare de noi mijloace şi măsuri de îmbunătăţire a pieţei, care trebuie să ofere oportunităţi pentru investitorii care tranzacţionează în fiecare zi sau execută tranzacţii intra-day, urmându-şi strategia pentru a câştiga bani', a declarat directorul general al BVB, Ludwik Sobolewski.

Agerpres

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO