Calea ferată Cluj – Oradea: Contractul pentru lotul 2 poate fi semnat. Contestația italienilor de la WeBuild, respinsă

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins contestația italienilor de la WeBuild după ce asocierea Arcada - Alstom fusese desemnată câștigătoare pe lotul 2 din proiectul de electrificare a liniei Cluj Napoca - Oradea - Episcopia Bihor. Amintim că CFR Infrastructură a semnat până în prezent contracte pentru loturile 3 și 4 din cadrul acestui proiect.
Anemona Andone - mie, 14 dec. 2022, 22:22
Calea ferată Cluj - Oradea: Contractul pentru lotul 2 poate fi semnat. Contestația italienilor de la WeBuild, respinsă

Contestația italienilor a fost respinsă pe 9 decembrie la CNSC. Rămâne de văzut când va fi semnat și acest contract, cu finanțare prin PNRR.

CFR Infrastructură a desemnat pe 2 noiembrie oferta câștigătoare pentru electrificarea și reabilitarea lotului 2 AGHIREȘ – POIENI (36,53 km) din cadrul liniei Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor – Frontieră (166,2 km). Este vorba de asocierea condusă de gălățenii de la Arcada Company.

Oferta financiară depusă de Asocierea RAILWORKS ( ARCADA COMPANY/Leader – Alstom Transport SA) este în valoare de 1,535 miliarde de lei, fără TVA.

Lotul 2 Aghireş – Poieni este cuprins între km 531+160 – km 567+690 , respectiv între Cap Y Staţia CF Aghireș şi Cap Y Stația CF Poieni. Durata de implementare a contractului este de 42 de luni pentru proiectare și execuția lucrărilor.

Pe 10 noiembrie, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat că CFR Infrastructură a semnat primul contract pentru electrificarea și modernizarea infrastructurii feroviare din regiunea de Nord – Vest a României. Contractul pentru Lotul 3 (Poieni – Aleșd, 52,74 km) al magistralei Cluj – Episcopia Bihor are o valoare de 2,11 miliarde de lei (fără TVA) și este finanțat prin PNRR. Constructor: asocierea FCC CONSTRUCCION – GULERMAK – CCN.

Pe 7 decembrie, CFR SA a semnat contractul pentru electrificarea și modernizarea lotului 4 ALEȘD – FRONTIERĂ (46,74 km) din cadrul liniei de cale ferată Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor (166,2 km). Câștigătorul contractului este asocierea condusă de italienii de la WeBuild.

Prin electrificarea și reabilitarea liniei de cale feratǎ Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor – Frontieră (166,2 km), lucrări structurate pe 4 loturi, se vor asigura condiţii tehnice pentru circulaţia cu viteza de 160 km/h pentru trenurile de călători şi de 120 km/h pentru trenurile de marfă, creşterea gradului de confort şi de siguranţă a traficului feroviar.

Te-ar mai putea interesa și
HMD lansează în România telefoanele Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G începând din luna mai
HMD lansează în România telefoanele Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G începând din luna mai
Compania IT HMD anunță că a lansat cele mai recente creații a sa: telefoanele cu taste Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G. Acest trio vine într-un curcubeu de culori, iar prețurile......
Cometex inaugurează cel de-al 12-lea parc comercial din rețeaua sa în orașul Vălenii de Munte
Cometex inaugurează cel de-al 12-lea parc comercial din rețeaua sa în orașul Vălenii de Munte
Cometex, companie dezvoltatoare de parcuri comerciale, anunță că va inaugura pe 1 mai un nou centru comercial modern în ...
Klaus Iohannis a promulgat legea privind energia eoliană offshore. Ea va intra în vigoare de la 30 mai
Klaus Iohannis a promulgat legea privind energia eoliană offshore. Ea va intra în vigoare de la 30 mai
Legea privind energia eoliană offshore va intra în vigoare în data de 30 mai, a anunţat, marţi, Ministerul Energiei, ...
Guvernul a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli a Loteriei Române
Guvernul a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli a Loteriei Române
Guvernul a aprobat, marţi, bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2024 pentru Compania Naţională Loteria Română, ...