1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

News

California a decretat starea de urgență

Guvernatorul Californiei a decretat vineri starea de urgență din cauza secetei cu care se confruntă acest stat american, posibil cea mai gravă din ultimul secol, transmite AFP.

18 ian, 2014 | Agerpres

Instaurarea stării de urgență permite Californiei să beneficieze de ajutor guvernamental pentru a combate seceta care a transformat hectare de pădure în lemne uscate care se pot aprinde oricând. Joi, un incendiu a devastat o zonă forestieră de la periferia orașului Los Angeles, determinând evacuarea a circa 900 de locuințe.

Guvernatorul Californiei, Jerry Brown, a lansat vineri un apel locuitorilor acestui stat pentru a-și reduce consumul de apă cu cel puțin 20%. 'Nu putem face ca să plouă, dar putem să fim mai bine pregătiți pentru teribilele consecințe pe care seceta le poate aduce în California, cum ar fi diminuarea drastică a apei disponibile pentru fermierii noștri și comunități, precum și un risc sporit de incendii în zonele rurale și urbane', a declarat el.

La San Francisco, guvernatorul a vorbit în fața reprezentanților presei despre posibilitatea ca această secetă să fie 'cea mai gravă înregistrată în aproape 100 de ani de când există date disponibile'.

Statul se confruntă cu a treia iarnă consecutivă fără precipitații, iar nivelul rezervoarelor sale de apă se află la cel mai scăzut nivel.

'Sezonul ploios din 2012 și 2013 a fost deosebit de uscat în întreg statul', a subliniat departamentul californian al resurselor de apă în ultimul său comunicat cu privire la secetă. 'Sezonul 2014, care a început la 1 octombrie, pleacă de la aceleași date. Precipitațiile din anumite zone ale statului se apropie de cel mai secetos an înregistrat vreodată', a adăugat acesta.

Jumătate din cantitatea de precipitații cade în California în general în lunile decembrie, ianuarie și februarie.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO