1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Calipso a înregistrat o creştere cu 20% a volumelor de apă în primele nouă luni din 2017

Producătorul de apă de izvor Calipso a înregistrat o creştere cu 20% a volumelor de apă în primele nouă luni din 2017, faţă de acceaşi perioadă a anului trecut, creşterea din aceste luni venind pe fondul investiţiilor de peste două milioane de euro implementate pe parcursul acestui an, a declarat joi Daniela Siderache, director general Apă Calipso, în conferinţa de presă organizată la unitatea de producţie a companiei din Afumaţi. 

19 oct, 2017 | ECONOMICA.net

„Creșterea din aceste luni vine pe fondul investițiilor de peste 2 milioane de euro implementate pe parcursul acestui an. Am urmarit atât modernizarea capacității de producție, dar și extinderea rețelei de distribuție a apei noastre de izvor. Încă din primele luni ale acestui am lucrat pentru mărirea capacității de producție în vederea eficientizării ei, dar și pentru pentru reducerea amprentei de mediu prin reducerea cantității de plastic folosit pentru fabricarea ambalajelor. Am reușit performanța să reducem cantitatea de deseuri de PET cu aproximativ 60 de tone pe an" declară Daciana Siderache.

Piața materialelor de ambalat a avut fluctuații puternice în 2017. "Ne-am confruntat cu o creștere importantă la prețul ambalajelor determinată de evoluția prețului petrolului la nivel mondial. Din fericire pentru consumatori am reușit pana acum sa rezolvăm intern această problemă, prețul la raft nefiind influențat major de aceste fluctuații", mai declară Daciana Siderache

"Am urmărit atât modernizarea capacităţii de producţie, dar şi extinderea reţelei de distribuţie a apei noastre de izvor. Încă din primele luni ale acestui an am lucrat pentru mărirea capacităţii de producţie în vederea eficientizării ei, dar şi pentru reducerea amprentei de mediu prin reducerea cantităţii de plastic folosit pentru fabricarea ambalajelor. Am reuşit performanţa să reducem cantitatea de deşeuri de PET cu aproximativ 60 de tone pe an", a adăugat Daniela Siderache.

Apa îmbuteliată de Calipso este prezentă în majoritatea reţelelor de magazine din comerţul modern, aceasta ajungând la consumator prin intermediul magazinelor tradiţionale şi preponderent în magazinele din comerţul modern.

Potrivit rezultatelor analizelor de laborator, apa naturală de izvor îmbuteliată de Calipso prezintă un nivel de nitriţi situat sub limita de detecţie a aparatelor de laborator şi un Ph de 8, similar cu cel al lichidelor din corpul uman. Reziduul fix pe care-l conţine are un nivel de 372 mg/l, încadrând-o în zona apelor oligominerale cu un bogat complex de minerale prezente în cantităţi mici, a explicat Daniela Siderache.

Calipso este un producător şi îmbuteliator autohton de apă de izvor plată şi carbogazoasă , băuturi răcoritoare şi apă aromatizată. Noua unitate de producţie, cu o capacitate de peste un milion de litri pe zi, a fost pusă în funcţiune în judeţul Ilfov, în 2010, pe o suprafaţă de 40.000 de metri pătraţi.

Calipso a avut o cifră de afaceri de 50 milioane de euro, în 2016, în cadrul companiei lucrând în prezent peste 150 de angajaţi.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO