1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -2 º

News

Când îşi va reveni piaţa telefoanelor, după ce criza coronavirusului a anulat din potenţialul de creştere din acest an

După un an dominat de scăderi pe piaţa de telefoane, al treilea trimestru al anului a adus o brumă de speranţă pentru producătorii de smartphone-uri. Vânzările din T3 au performat mai bine decât era de așteptat, astfel că specialiştii de la IDC prognozează ca piața globală a smartphone-urilor va revini pe creștere în ultimul trimestrul din acest an, impulsionată în principal de livrările pentru sărbatorile de iarnă. 

05 dec, 2020 | | ECONOMICA.net

Conform International Data Corporation (IDC), livrările de smartphone-uri vor crește cu 2,4% în T4 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi va urma încă o creștere de 4,4%, în 2021. Revenirea pieței va fi alimentată de recuperarea impresionant de rapidă a lanțului de aprovizionare, afectat de criza sanitară, precum și de stimulentele semnificative atât din partea OEM-urilor, cât și a noile produse 5G. IDC se așteaptă ca piața mondială să crească în fiecare an până în 2024, cu o rată de creștere anuală compusă pe cinci ani (CAGR) de 1,3%.

„În pofida îngrijorărilor legate de scăderea cererii pentru telefoanele compatibile cu 5G, volumele de vânzări au depășit prognozele în T3”, a declarat Ryan Reith, vicepreședinte al programului IDC's Worldwide Mobile Device Trackers. „Am ajuns la concluzia că, în ciuda blocării continue și a preocupărilor economice, consumatorii din multe piețe din întreaga lume și-au mutat cheltuielile normale de la lucruri precum călătoriile, mesele în oraş și petrecerea timpului liber la lucruri precum electronicele de larg consum. Şi se întâmplă ca smartphone-urile să beneficieze de pe urma acestei tranziții."

Din punct de vedere tehnologic, 5G este forța motrice a industriei în clipa de faţă. IDC se așteaptă ca livrările de smartphone-uri 5G să ajungă la aproape 19% din volumul global în 2020 și să crească la 58% în 2024.

În ciuda îngrijorărilor cu privire la lipsa cererii pentru 5G, este "evident că rotiţele s-au pus în mișcare pentru tranziția industriei mobile la cea mai recentă tehnologie de rețea". Potrivit specialiştilor, un factor cheie pentru a realiza acest lucru va fi aducerea costului pentru hardware-ul 5G la un nivel aproape sau chiar la egalitate cu telefoanele 4G.

IDC se așteaptă ca preţurile medii de vânzare pentru telefoanele cu 5G din întreaga lume să scadă cu 25% față de anul în 2020, la 611 de dolari și apoi la 453 dolari în 2024.

„Prețurile competitive vor juca un rol esențial în conturarea dezvoltării 5G. Criza COVID-19 a influențat comportamentul consumatorilor, inclinându-l către dispozitive mai ieftine și reducând cheltuielile doar pentru elementele esențiale. Promoțiile agresive și dispozitivele 5G mai accesibile de la marii furnizori de smartphone-uri pot să compenseze parțial impactul pe termen scurt", a declarat Sangeetika Srivastava, analist senior la IDC.

De asemenea, Strategy Analytics a emis o previziune a pieţei smartphone-urilor pentru 2020 şi 2021, care, dacă se concretizează, va arăta destul de diferit anul viitor, cu un Huawei dispărut dintre primii trei producători. În primul rând, analiza susţine că piaţa îşi va reveni mai rapid decât se credea iniţial şi că anul acesta pierderea va fi de 11%, în loc de 15,6%. Chiar şi aşa, revenirea nu se va face instant. Conform Strategy Analytics, abia în 2022 se va reveni undeva la nivelul de 1,4 miliarde de unităţi din 2019.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO