Carrefour și-a asigurat livrările de produse proaspete pentru magazinele din centrul Transilvaniei și zona de Vest. A intrat în parteneriat cu o a doua cooperativă agricolă

Retailerul francez Carrefour a încheiat un nou parteneriat cu o cooperativă agricolă care îi va permite să suplimenteze oferta de produse proaspete în Centrul și Vestul țării, unde oprează în jur de 80 de magazine.
Alina Stanciu - joi, 11 nov. 2021, 13:50
Carrefour și-a asigurat livrările de produse proaspete pentru magazinele din centrul Transilvaniei și zona de Vest. A intrat în parteneriat cu o a doua cooperativă agricolă

Retailerul francez Carrefour  va prelua întreaga producție de legume, verdețuri și fructe a Cooperativei Grădinile Noastre din Zarand, județul Arad, urmare a unui parteneriat comercial pe termen lung între cele două părți. Totodată, retailerul oferă tuturor fermierilor membri suport pentru planificarea producției,  pentru înțelegerea legislației și pentru asigurarea resurselor necesare pentru a-și desfășura activitatea în mod sustenabil, potrivit unui comunicat al companiei.

Avantajul companiei este legat de asigurarea permanentă a ofertei din magazine, cât și de logistică.

Cooperativa deține infrastructura de ambalare, livrare și depozitare ceea ce îi permite să livreze marfa rețelei Carrefour din regiunea Transilvaniei Centrale și de Vest în maxim 24h de la culegere.

Prin planificarea producției se asigură un flux constant, susținut, prin care se elimină risipa, de cele mai multe ori cauzată de o lipsă de cerere sau a unei previziuni incorecte asupra pieței, mai anunță compania.

„Carrefour este un aliat pentru fermierii români. Am încercat să oferim un exemplu și să participăm activ la crearea unui noi model de lucru împreună cu producătorii, fiind primul retailer care a fondat o cooperativă agricolă, la Vărăști, Giurgiu. Iar experiența a fost cât se poate de pozitivă de ambele părți. Susținem în continuare asocierea fermierilor în cooperative, acestea putând avea un rol major în dezvoltarea economică și în garantarea securității alimentare. Suntem, în același timp, un aliat pentru consumatori, cărora le oferim produse sănătoase, locale, curate. Nimic din acest demers nu este întâmplător – dimpotrivă, continuăm strategia noastră de susținere a fermierilor locali și a produselor sănătoase, ca parte din angajamentul nostru global Act for Food”, a declarat Julien Munch, CEO Carrefour România.

Cooperativa Grădinile Noastre din Zarand are șapte membri fondatori, mici producători din județul Arad (Jurj Romeo Marius, Varga Mihai Aurel, Trînc Beniamin, Șeran Paul, Flueraș Cătălin, Breaz Bianca, Farcaș Alexandru), familii de fermieri și legumiculturi cu tradiție din regiune, administrând câteva hectare de pământ. Cooperativa din Zarand acoperă o zonă mai amplă legumicolă, incluzând câteva comune. Aici se cultivă momentan o varietate de legume și verdețuri conform specificului zonei: vinete, ardei gras bianca, ardei California roșu, ardei iute, roșii roz rotunde, roșii monterosa, ardei kapia roșu, gogoșari, salată, castraveți cornișon, ceapă verde, leuștean, mărar, pătrunjel, dovleac plăcintar, dovlecel, gulii, rădăcinoase, cât și mere golden.

O parte dintre aceste produse, disponibile în sezon, se află deja pe rafturile magazinelor Carrefour în toate cele trei formate – Hipermarket, Market și Market Express din orașe din zona Centrală și de Vest a țării.

„Ne bucurăm să avem produsele de la cooperativă în magazinele Carrefour, astfel încât tot mai mulți români să poată savura gustul legumelor, verdețurilor și fructelor cultivate în mod tradițional în zona Zarandului. Prin acest parteneriat, avem acces la o piață de desfacere mult mai largă și, la fel de important, primim sprijin pentru planificarea producției astfel încât să o calibrăm la cerere și alte considerente. Suntem siguri că acesta este începutul unei colaborări foarte bune alături de Carrefour, din care câștigă nu doar părțile implicate, ci și consumatorii români”, a adăugat Jurj Romeo Marius, Președintele Cooperativei Grădinile Noastre din Zarand.

Cooperativa din Zarand este a doua cooperativă de la care Carrefour preia marfa. Compania a fost primul retailer care a fondat în 2017 o cooperativă agricolă, la Vărăști, Giurgiu, inițiativă unică pe piața locală. În primii 3 ani de activitate, cooperativa a produs 16.050 de tone de legume și și-a mărit numărul de membri, de la 4 familii la peste 130. În anumite părți de sezon, până la 100% din necesarul de legume și verdețuri din rețeaua Carrefour este asigurat de partenerii din Vărăști, cu mici variații în funcție de tipul de produs și regiune. În plus, produsele furnizate de cooperativă ajung pe rafturile magazinelor Carrefour din București în cel mult 12 de ore și în restul țării în maximum 24 de ore.

În momentul de față Carrefour România colaborează cu peste 1.000 de producători locali pe segmentul produselor proaspete și, în plus, derulează programe prin care susține micii și marii producători români. Printre aceste programe se numără Creștem România BIO, prin care susține fermierii care se convertesc la agricultura bio și Deschidem Vinul Românesc, prin care promovează vinurile românești.

Carrefour România operează la nivel național peste 360 de magazine și un magazin online cu livrare acasă sau Click & Collect și deține : www.carrefour.ro și platforma BRINGO.

Citește și

 

carrefour, cooperativa carrefour, Cooperativa Grădinile Noastre din Zarand, Cooperativa varasti 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Muncii: 923.578 de persoane cu dizabilități erau înregistrate în România la 31 decembrie 2023
Ministerul Muncii: 923.578 de persoane cu dizabilități erau înregistrate în România la 31 decembrie 2023
Numărul total de persoane cu dizabilităţi era, la 31 decembrie 2023, de 923.578 de persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) se aflau în îngrijirea familiilor şi/sau trăiau independent......
Tesla a deschis primul pop-up store din România la Timișoara
Tesla a deschis primul pop-up store din România la Timișoara
La doar un an după ce a deschis primul său show-room din România, la București, Tesla a inaugurat la Timișoara primul ...
Valoarea de piață a gigantului energetic ExxonMobil a depășit-o pe cea a Tesla, ca urmare a încetinirii vânzărilor de mașini electrice
Valoarea de piață a gigantului energetic ExxonMobil a depășit-o pe cea a Tesla, ca urmare a încetinirii vânzărilor ...
Pentru prima dată în mai mult de un an, valoarea de piaţă a grupului petrolier american ExxonMobil Corp. a depăşit-o ...
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere (Video)
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă ...
Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, ...