1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 4 º

News

Cărţi semnate de Regele Mihai, monede și obiecte, scoase la vânzare pentru mii de euro

Moartea Regelui Mihai este o oportunitate pentru colecționarii de obiecte rare. În ultimele zile, pe site-urile de anunțuri au apărut mai multe obiecte disponibile spre vânzare, de la cărți din anii '40, cărți semnate chiar de rege, mobilier care ar fi aparținut regelui, dar și foarte multe bancnote și monede.

16 dec, 2017 | ECONOMICA.net

La câteva zile de la anunţul trecerii în nefiinţă a Regelului Mihai, pe 5 decembrie 2017, mai multe anunţuri de vânzare au apărut pe site-urile specializate.

Colecţionarii au scos la vânzare mai multe bancnote şi monede din perioada anilor 1940, înainte ca regele Mihai să fie forţat să abdice. Alţi utilizatori au scos la vânzare cărţi de matematică din aceea perioadă, dar şi cărţi tipărite în urmă cu câţiva ani şi care poartă semnătura Regelui. Preţurile diferă de la produs la produs. Iată mai jos o selecţie de produse scoase la vânzare după moartea Regelui Mihai.

5.000 de euro cere un utilizator al site-ului Okazii.ro pentru mai multe piese de mobilier care ar fi aparţinut Regelui Mihai.

Aproape 1.000 de euro este preţul cerut de un alt utilizator pentru o carte din 2008, semnată de Regele Mihai. Utilizatorul spune că a obţinut personal semnătura Regelui.

Un alt utilizator a scos la vânzare un ceas despre care spune că ar fi fost pe avionul pilotat de Regele Mihai, însă nu poate dovedi dacă acesta este şi real. Cere pe el 570 de lei.

Cu 450 de lei este scoasă la vânzare o fotografie cu Regele Mihai, originală, spune utilizatorul în anunţ.

Unutilizator al site-uli Olx a scos la vânzare o carte din 2005, semnată de Regele Mihai, Regina Ana, Principesa Margareta, dar şi de Principele Radu Duda. Preţul cerut este de 500 de euro.

La vânzare au fost scoase şi obiecte care au imaginea Regelui Mihai, precum această carte de matematică. Utilizatorul cere 500 de lei pe ea.

Un alt bucureştean spune că are o fotografie de la străbunica sa cu Regele Mihai copil şi cere 350 de euro pe ea.

Mai multe bancnote şi monede, dar şi timbre cu chipul Regelui Mihai se găsesc la vânzare pe site-urile de anunturi.

Regele Mihai I a fost declarat mort la 5 decembrie 2017, la vârsta de 96 de ani, la reşedinţa din Elveţia, a anunţat Casa Regală. Înmormânarea va avea loc pe 16 decembrie, când trupul neînsufleţit va fi transportat cu Trenul Regal de la Bucureşti la Curtea de Argeş.

Regele Mihai I (1927-1930; 1940-1947) s-a născut la 25 octombrie 1921, la Sinaia, ca fiu al regelui Carol al II-lea (1930-1940) şi al reginei Elena, principesă a Greciei.

După decesul regelui Ferdinand (n. 12/24 august 1865-m. 20 iulie 1927), bunicul său, în condiţiile în care prinţul Carol, moştenitor al tronului, renunţase oficial la succesiune, Mihai I a devenit rege al României, la numai şase ani.

Din cauza vârstei, prerogativele demnităţii regale au fost asumate, în 1927, de o Regenţă (1927-1930), în componenţa căreia intrau unchiul regelui, principele Nicolae, patriarhul Miron Cristea şi Gheorghe Buzdugan, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie, potrivit site-ului www.familiaregala.ro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO