Cât poate câştiga un parior full-time

Mulţi dintre români visează să lucreze de acasă, fără şef şi fără un program fix. Există mai multe profesii care corespund unei astfel de descrieri, printre care şi cea de parior profesionist.
Economica.net - vin, 13 dec. 2019, 10:17
Cât poate câştiga un parior full-time

În prezent, această categorie profesională nu este foarte numeroasă în țara noastră, dar sunt oameni care trăiesc decent din pariuri, având conturi deschise la mai multe case de pariuri licenţiate în 2020.

Potrivit cifrelor prezentate de operatorii din industrie, 80% din câștigurile pariorilor sunt reușite de numai 5% dintre aceștia. Portretul robot al unui parior full-time arată în felul următor: bărbat, cu vârsta cuprinsă între 30 și 50 de ani, joacă exclusiv online, un singur meci pe bilet, are un management al banilor pe care îl respectă indiferent de perioada prin care trece și un model de analiză a meciurilor prin care poate depista pariurile cu cele mai mari șanse de reușită.

Venitul unui parior profesionist depinde de bugetul pe care îl au la dispoziție. Oricât de priceput ar fi, niciun parior nu poate să câștige toate pariurile, de aceea profesioniștii își fixează o țintă de profit pe un sezon întreg. În general, un parior bun poate avea un profit de 30% din bancă. Dacă suma de plecare este de 100.000 de euro, profitul la finalul sezonului ajunge și la 30.000 de euro, o sumă bună pentru România, țară în care venitul mediu pe economie este de aproximativ 7.800 de euro, după creșterea din luna octombrie.

Este adevărat, din pariuri sportive se pot câștiga bani mai mulți decât din alte domenii de activitate, dar un nimeni nu își poate propune să devină parior profesionist din prima zi în care pariază. Experții avertizează că cei care doresc să ajungă la un anumit nivel de venituri trebuie să înceapă de la sume mici, să se documenteze în continuu, să se concentreze pe această activitate minim opt ore pe zi, să aibă o interacțiune continuă cu alți pariori, să își analizeze cu mare atenție rezultatele anterioare și, astfel, să își construiască un plan de joc pe care să îl respecte chiar dacă o serie de rezultate negative îl poate descuraja.

Experiența se acumulează treptat. Pe Internet sunt ghiduri de pariere gratuite foarte utile pentru aspiranții la o carieră de pariori profesioniști, iar în acest domeniu este cu atât mai valabilă zicala „orice soldat are în raniță bastonul de mareșal”. Cine are anumite calități psihice (stăpânire de sine, răbdare, rigurozitate, spirit analitic), cunoștințe despre sport, o conexiune la Internet și o sumă de bani de riscat poate deveni propriul angajat.

Taxe și impozite

În ceea ce privește taxele și impozitele, legislația din România prevede următoarele praguri de impozitare:
– până la 66.750 RON – 1% din suma retrasă din contul de pariuri online;
– între 66.751 RON și 445.000 RON – 667.5 RON plus 16% pentru ce depășește suma de 66.750 RON;
– peste 445.000 RON – 61.187.5 plus 25% pentru ce depășește suma de 445.000 RON.

Marele avantaj al pariurilor online este că pariorul nu este obligat să retragă toată suma câștigată pe un bilet, ci o poate împărți în mai multe retrageri astfel încât nu plătească impozit mai mare de 1%.
În Statele Unite ale Americii, veniturile pariorilor full-time sunt proporționale cu economia țării. Acolo se pariază în special pe Fantasy Sports, dar și pe „industriile” numite NBA, NFL și NHL. Site-urile românești au scris despre Bryce Mauro, persoană care mizează zilnic mii de dolari în câte 400 de pariuri, profitul său lunar fiind de zeci de mii de dolari.

Peste ocean se face o distincție clară în „bettors” (cei care joacă la pariuri sportive) și „gamblers” (cei care joacă la cazino), așadar se dă credit ideii că pariurile sportive nu sunt în totalitate jocuri de noroc. Oricât de ghinionist ar fi, un parior bun, cu calitățile enumerate mai sus, are profit la finalul intervalului de referință.

Te-ar mai putea interesa și
Burduja: Plafoanele preţurilor la energie şi gaze la clienţii finali rămân până la 31 martie 2025
Burduja: Plafoanele preţurilor la energie şi gaze la clienţii finali rămân până la 31 martie 2025
Plafoanele preţurilor la energie electrică şi gaze naturale la clienţii finali vor rămâne până la 31 martie 2025, a declarat, joi, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, care a precizat că,......
e-Factura: Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul, extinsă până la 31 mai
e-Factura: Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul, extinsă până la 31 mai
Perioada în care nu se aplică sancţiuni pentru nerespectarea termenului-limită de 5 zile lucrătoare prevăzut pentru ...
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
 Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, referitor la posibilitatea eliminării impozitului pe concediile ...
Primul drum de mare viteză inaugurat în 2024: A fost deschisă circulația pe DEx16 Oradea – A3 VIDEO
Primul drum de mare viteză inaugurat în 2024: A fost deschisă circulația pe DEx16 Oradea – A3 VIDEO
CNAIR a deschis circulația joi, la ora 15:00, pe drumul de mare viteză DEx16 Centura Oradea - A3, a informat Cristian Pistol, ...