Câte bonuri câştigătoare sunt la Loteria Fiscală

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a afirmat marti seara, la B1 TV, ca exista "cel putin 2.000" de castigatori la loteria bonurilor fiscale organizata luni. Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice Dan Manolescu a precizat miercuri (15 aprilie) că până în prezent au fost depuse peste 1.000 de bonuri după prima extragere a Loteriei fiscale.
Economica.net - mie, 15 apr. 2015, 04:52
Câte bonuri câştigătoare sunt la Loteria Fiscală

„Sunt cateva cifre estimative (privind numarul de castigatori la loteria bonurilor fiscale – n.r.), undeva la cel putin 2.000 de bonuri ar fi fost emise la acea valoare, in acea zi. Acum trebuie sa asteptam cele 30 de zile pentru depunerea bonurilor castigatoare de catre proprietarii lor si apoi vom sti exact cati anume, cat va fi castigul pe persoana. Suma de un milion de lei se imparte exact la numarul de bonuri declarate”, a afirmat ministrul Finantelor, conform B1 citată de Hotnews.

Astfel, dacă vor fi doar 2.000 de bonuri câştigătoare, premiul revendicat pe un bon câştigător va fi de 500 de lei, iar la 3.000 de bonuri câştigătoare, circa 333 lei.

Un arădean spune că are 23 de bonuri câştigătoare la Loteria Fiscală. Constantin Lungu spune că a strâns peste 1.000 de bonuri emise în ziua de 7 februarie 2015. Dacă vor fi 2.000 de bonuri câştigătoare, atunci arădeanul ar putea primi 11.500 de lei. La 3.000 de bonuri câştigătoare, cele 23 de bonuri ar valora circa 7.600 de lei.

„Prima extragere al fost cu ocazia sarbatorilor de Paste. Cea de-a doua va fi in luna iunie pentru aprilie si pentru mai. Deci cele doua luni vor fi acoperite cu o extragere in luna iunie. Iar dupa aceea intram pe prevederea normala, prevazuta de ordonanta 10/2015 care spune ca lunar, incepand cu luna iunie, se vor organiza astfel de loterii pentru bonurile fiscale”, a adaugat acesta. 

Bonurile câştigătoare sunt cele emise în ziua de 7 februarie şi au valorile cuprinse între 6,00 lei şi 6,99 lei. Următoarea extragere va avea loc pe data de 17 mai 2015.

‘Revendicarea premiilor se face, începând cu prima zi după efectuarea extragerii, până la data de 13 mai a.c. inclusiv, prin depunerea în original a bonului fiscal câştigător emis în perioada 02 februarie – 28 martie a.c., alături de copia actului de identitate şi de o cerere, la orice administraţie fiscală din structura ANAF, acest termen reprezentând termen de decădere din dreptul de a revendica premiul. Formularul cererii poate fi obţinut gratuit de la administraţia fiscală la care se depune bonul fiscal sau descărcat de pe site-ul www.mfinante.ro’, se menţionează în comunicat.

Un bon fiscal este considerat câştigător doar dacă îndeplineşte cumulativ condiţiile prevăzute de lege, având înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul şi seria fiscală ale aparatului de marcat electronic fiscal, data şi ora emiterii precum şi numărul de ordine).

Plata câştigurilor se face de către Ministerul Finanţelor Publice, în termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor, după verificarea autenticităţii şi realităţii bonurilor fiscale depuse pentru revendicarea premiilor, de către organele competente ale ANAF.

Loteria va fi organizată lunar, în prima duminică după data de 15 a fiecărei luni, pentru luna anterioară, dar va putea fi organizată şi ocazional, de Sărbători.

Pentru extragere sunt valabile bonurile fiscale achitate cu cardul, cu bonuri de masă, precum şi cele eliberate de casele de schimb valutar sau de firme neplătitoare de TVA.

La prima extragere au participat bonurile fiscale emise în perioada 2 februarie – 28 martie 2015, iar participarea la loterie nu presupune o înregistrare prealabilă a bonurilor fiscale în nicio bază de date/website şi nici depunerea acestora înainte de efectuarea extragerii la sediile instituţiilor implicate în organizare. Bonurile rămân la posesorii acestora care, după extragere, vor verifica dacă sunt câştigătoare. Valoarea totală a premiilor este de un milion de lei.

Loteria Româna are exclusiv calitatea de organizator al extragerilor pentru această loterie, iar acestea se vor efectua cu urnele şi bilele pe care Loteria Română le utilizează pentru tragerile loto.

Extragerile au loc în prezenţa unei comisii de tragere formată din câte un reprezentant al Ministerului Finanţelor Publice, Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi C.N. ‘Loteria Româna’ S.A., iar bilele şi urnele vor fi verificate în prezenţa comisiei înainte de extragere.

Te-ar mai putea interesa și
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
Uniunea Europeană impune pentru prima dată sancţiuni împotriva coloniştilor israelieni radicali din Cisiordania, pentru acte de violenţă contra palestinienilor, au declarat vineri diplomaţi......
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități de export la nivel mondial
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități ...
Compania chineză Chery Auto a anunţat vineri că nou achiziţionata fabrică din Barcelona va fi una dintre principalele ...
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...