Câte telefoane poţi cumpăra cu preţul unui Huawei Mate X, cel mai rapid telefon 5G cu ecran pliabil

Huawei a lansat săptămâna trecută cel mai aşteptat telefon al anului, varianta producătorului chinez al telefonului pliabil, noua tendinţă care face valuri pe piaţa telefoanelor din acest an.
Economica.net - Dum, 03 mart. 2019, 11:08
Câte telefoane poţi cumpăra cu preţul unui Huawei Mate X, cel mai rapid telefon 5G cu ecran pliabil

Designul pliabil al lui Mate X este, fără îndoială, cel mai interesant lucru la acest telefon. Atunci când este deschis telefonul are un ecran OLED de 8 inci şi o grosime rezonabilă de doar 11 mm. Când este pliat, se transformă într-un telefon de 6,8 inci şi are o grosime de 5,4 mm. Huawei Mate X are și o configuraţie puternică, vine echipat cu modemul Balong 5000 pentru conectivitate 5G şi cu chipset-ul Kirin 980 pe 7nm. Telefonul are două baterii care însumează 4.500 mAh pentru a oferi ceea ce este descris drept o „autonomie de lungă durată”.

Dar toate aceste inovaţii vin la un preţ foarte mare. Huawei va vinde Mate X la preţul 2.299 de euro cu 8 GB de memorie RAM și o capacitate de stocare de 512 GB, smartphone-ul urmând să fie lansat pe piaţă la mijlocul acestui an. La acest preţ, chiar şi telefoanele de la Apple, cunoscute pentru costul lor ridicat, încep să pară ieftine.

Compania de cercetare a pieţei Atlas a realizat un studiu în care compară costul telefoanelor produse de alţi producători faţă de smartphone-ul pliabil al companiei chineze.

Telefonul pliabil al celor de la Samsung, Galaxy Fold, care are la bază chipset-ul Qualcomm SDM855 Snapdragon 855, 12 GB memorie RAM şi 512 spaţiu de stocare cu suport pentru carduri de memorie, va costa 2.000 de euro.

iPhone XS, cel mai mare şi cel mai scump smartphone lansat vreodată de compania americană Apple, a avut un preţ de 1.099 de dolari, de 2,6 ori mai ieftin.

Noul flagship de la Samsung, Galaxy S10 costă de aproape 3 ori mai puţin. S10 va fi disponibil în două versiuni, cu 8 GB memorie RAM şi 128 GB spaţiu de stocare respectiv 12 GB memorie RAM şi 512 GB spaţiu intern. Preţul de pornire va fi de 900 de dolari.

La coada clasametului găsim telefonul Nokia 210, lansat săptămâna aceasta la Congresul Mobilelor de la Barcelona.

                      

Te-ar mai putea interesa și
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România....
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe ...
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol și Aro Palace
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol ...
Acționarii Aro Palace au respins astăzi, 25 aprilie, propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea ...