1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 3 º

News

Câţi români şi-au cumpărat vacanţe în ţări exotice precum Republica Dominicană, Maldive, dar şi în Bhutan sau Pakistan

Peste 1,78 milioane de turişti români şi-au cumpărat anul trecut vacanţe de la agenţiile de turism turoperatore şi de la cele cu activitate de vânzare, iar 44,9% dintre aceştiau au ales destinaţiile externe, arată datele Institutului Naţional de Statistică. 

15 apr, 2017 | ECONOMICA.net

Aproape 700.000 de români au preferat să meargă în vacanţă în destinaţii externe şi au cumpărat sejururi de la agenţiile de turism. Cele mai căutate destinaţii turistice externe căutate de români au fost Grecia (136.469 turişti români), Bulgaria (132.515 turişti români), Turcia (102.580 turişti români), arată datele INS. Şi destinaţiile din Spania şi Italia au atras un număr mare de români: 64.775, respectiv 52.384. 

Românii cu bani au preferat destinaţiile exotice şi şi-au petrecut vacanţa în ţări îndepărtate, precum Bhutan, Nigeria sau Tanzania. Numărul lor este mai mic comparativ cu cifrele pentru destinaţiile din apropierea României, însă şi preţurile sunt mai mari. Spre exemplu, un sejur în Zanzibar, Tanzania, porneşte de la 1.200 de euro de persoană. 

ECONOMICA.NET vă prezintă mai jos lista ţărilor exotice unde românii şi-au petrecut vacanţele, iar cifrele reprezintă numărul turiştilor care au cumpărat pachetul de la o agenţie de turism, nu şi cei care au călătorit pe cont propriu. 

Cei mai mulţi români au ales vacanţele în Republica Dominicană, colo unde anul trecut au fost peste 4.200 de turişti. Peste 3.300 de români au mers în Thailanda, iar în Australia, peste 1.200. La polul opus, În Magadascar au fost doar 2 români care şi-au cumpărat vacanţa de la agenţiile de turism, 18 în Kenya şi 20 în Mali. 

În INFOGRAFICUL INTERACTIV de mai jos puteţi vedea numărul turiştilor români care au ales destinaţii exotice pentru vacanţă. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO