Cazanciuc: Ministerul Justiţiei a emis un singur aviz pentru proiectul de la Roşia Montană

Ministerul Justiţiei a emis un singur aviz, cu observaţii, în cazul proiectului de lege privind Roşia Montană, a declarat luni ministrul Robert Cazanciuc, arătând că nu s-a pus problema încălcării unor dispoziţii imperative ale vreunei legi, pentru că altfel avizul ar fi fost negativ.
Economica.net - lun, 09 sept. 2013, 15:44
Cazanciuc: Ministerul Justiţiei a emis un singur aviz pentru proiectul de la Roşia Montană

„A fost un aviz cu observaţii formulat de Ministerul Justiţiei. Legea prevede trei tipuri de avize – favorabil, favorabil cu observaţii şi negativ. Ministerul Justiţiei a emis un singur aviz şi acela a fost un aviz cu observaţii. (…) Având în vedere că Ministerul Justiţiei este ultimul minister avizator, iniţiatorul trebuie să prezinte în Guvern argumente în susţinerea proiectului său. În cadrul Guvernului a fost făcută o dezbatere şi iniţiatorii, în special domnul ministru Şova, au făcut o expunere a punctului de vedere al Departamentului pentru Infrastructură în aşa fel încât, în final, Guvernul a decis trimiterea proiectului de lege”, a afirmat Cazanciuc, la plecarea de la sediul CSM.

El a subliniat că nu se pune problema de încălcare a unei legi, pentru că este vorba de un proiect de act normativ.

„Nu se pune problema de a încălca dispoziţii imperative ale vreunei legi, pentru că altfel am fi dat un aviz negativ. Ministerul Justiţiei nu este nici instanţă de judecată, nici Curtea Constituţională. Este altcineva abilitat să se pronunţe pe aceste lucruri. Ministerul Justiţiei are obligaţia de a supune dezbaterii Guvernului un aviz juridic. Evident acel aviz trebuie dezbătut în cadrul Guvernului. Asta s-a întâmplat „, a arătat ministrul Justiţiei.

Robert Cazanciuc a refuzat să comenteze recomandările liderilor USL ca proiectul de lege să nu fie adoptat sau o eventuală ripostă juridică a companiei care vrea implementarea proiectului de la Roşia Montană.

„Nu sunt membru al Parlamentului. Nu ştiu discuţiile din Parlament. Dacă guvernul este sau nu pregătit asta nu putem stabili decât în cadrul unei şedinţe de Guvern. Evident că oricine este nemulţumit de o anumită soluţie, ştiţi foarte bine, că apelează la instanţele de judecată”, a mai spus Cazanciu.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...