Ce fel de credite ar putea accesa clienţii Revolut Bank în România şi de când?

Gabriela Ţinteanu - Dum, 07 mart. 2021, 21:39
Ce fel de credite ar putea accesa clienţii Revolut Bank în România şi de când?

După ce a primit licenţa bancară, Revolut Bank va începe să acorde din a doua parte a anului şi produse de creditare clienţilor din România.  În ţările în care oferă astfel de produse, Revolut se orientează către tineri, credite de consum şi carduri de credit. Valoarea totală a împrumutului nu depăşeşte două salarii ale solicitantului. Procedura de selectare a country managerului Revolut Bank în România este în curs de finalizare, iar cea a şefului departamente credite în desfăşurare.

După ce a anunţat că Revolut Bank a primit licenţa bancară în România, aplicaţia financiară are la dispoziţie 12 luni pentru implementarea propriu zisă a activităţii bancare şi notificarea BNR pentru începerea acesteia. Surse din piaţa financiar bancară au declarat pentru Economica.net că, în iunie – iulie, probabil noua instituţie de credit care va activa în baza pasaportului european va începe inclusiv acordarea de credite.

Aceleaşi surse au arătat că procedura de selectare a country managerului pentru Revolut Bank România se apropie de final, iar dosarul pentru aprobarea acestuia ar trebui să ajungă în curând la BNR. De asemenea, procesul de recrutare al unui şef department credite pentru România este în plină desfăşurare.

Cel mai probabil, strucrtura activităţii de creditare a Revolut Bank se va baza pe creditele de nevoi personale şi acordarea de carduri de credit, la fel cum se întâmplă déjà în Marea Britanie, Lituania şi Polonia, unde fintech-ul bancă este prezent.

Carcteristica dc bază a celor două produse de creditare este valoarea maximă a împrumuturilor care pot fi contractate cu un număr maximum de salarii ale solicitantului. În toate ţările enumerate, valoarea creditului de nevoi personale şi a limitei de pe cardul de credit  nu poate depăşi două salarii nete ale solicitantului.

Chiar şi aşa, valoarea salariilor este plafonată de o limită maximă de sumă: două salarii dar nu mai mult de 20.000 de lire sterline pentru împrumuturile din Marea Britanie şi circa 5.000 de euro (echivalent în monedele locale) în Polonia şi Lituania. Creditul de nevoi personale este rambursabil în rate egale, iar cardul de credit funcţionează ca o linie revolving, beneficiind de perioade de graţie similare cu cele practicate de băncile comerciale de pe piaţa locală.

Mai apropiate de bătrânul overdraft decât de creditarea de consum tradiţională, produsele de finanţare ale Revolut par să fie destinate în special tinerilor şi satisfacerii nevoilor curente ale acestora.

Unde pot avea deschise conturi curente clienţii Revolut din România

Revolut, aplicația financiară globală cu peste 15 milioane de utilizatori în întreaga lume a anunțat pe data de 1 martie 2021 operaționalizarea licenței sale bancare în România. Clienții din România care aleg să folosească Revolut Bank se vor bucura de protecție pentru depozite în baza Schemei Europene de Garantare a Depozitelor, precum și de servicii adiționale.

Utilizatorii din România au acum posibilitatea să opteze pentru transferul la Revolut Bank pentru a beneficia de servicii adiționale prin intermediul aplicației. Procesul de transfer durează doar câteva minute.

“Revolut este fintech-ul cu cea mai rapidă creștere din Europa și acest lucru se datorează faptului că ne-am prioritizat întotdeauna clienții. Un rol important îl are de asemenea și designul de produs, faptul că nu percepem taxe și comisioane ascunse și construim constant produse financiare inovatoare”, a declarat Virgilijus Mirkės, Chief Executive Officer la Revolut Bank.

“Lansarea operațiunilor bancare în România va aduce un nivel ridicat de siguranță și încredere clienților noștri și ne va permite să adăugăm o suită de produse și servicii noi în viitorul apropiat ”, a mai adăugat Mirkės.

La ora actuală, clienţii din România ai Revolut au conturi curente fie în Marea Britanie, dacă nu au optat pentru transferul la entitatea din Lituania, fie la Revolut Bank din Lituania sau la Libra Bank în România cu care Revolut are un parteneriat prin care a reuşit să reducă semnificativ costurile de decontare în cazul transferului de sume de bani. Acum, cei 1,3 milioane clienţi Revolut din România vor mai avea posibilitatea să opteze pentrtu credit şi/sau depozit la Revolut Bank România. Operaţiunile  sunt garantate de banca centrală a Lituaniei.

 

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...