1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 15 º

Imobiliare

Ce mai fac retailerii pentru a atrage cumpărători: plaja la mall

Pentru a atrage cumpărători în malurile pe perioada verii, Argo Real Estate, care deţine patru centre comerciale în România, a amenajat în trei dintre ele plaje cu nisip, umbrele şi şezlonguri, în special pentru copii. 

 

22 iul, 2013 | ECONOMICA.net

Pentru că în perioada de vară vânzările retailerilor din malluri scad, asta şi datorită perioadei de concedii, Argo a amenajat plaje cu nisip în centrele deţinute în Iaşi, Suceava şi Oradea pentru a menţine viu interesul cumpărătorilor.

"În principal, ca urmare a întoarcerii românilor în țară în vacanţa de vară, în cele două centre comerciale pe care le operăm în Iaşi şi, respectiv, Suceava, variaţia medie a vânzărilor (per ansamblul retailerilor) este mai redusă între lunile de vară; mai mult, vânzările cresc în această perioadă în special pe zona "Do-It-Yourself" şi a amenajărilor interioare", a precizat Graham Kilbane, COO Argo Real Estate Opportunities Fund (ARGO). 

Situaţia este diferită la Era Shopping Park Oradea, de exemplu, unde traficul de vizitatori înregistrează un declin în iulie, iar vânzările merg mai bine în august decât în luna anterioară, cu o revigorare generală semnificativă în septembrie, când pe de o parte încep şcolile, iar pe de alta se introduc în magazine noile colecţii.

Lucrurile sunt oarecum similare în parcul comercial operat de ARGO în Sibiu, dar scăderile sunt mai mici decât la Oradea, întrucât Sibiul este o destinaţie de vacanţă, aşa încât vizitatorii care ajung în oraş "compensează" o parte dintre sibienii care au plecat în concediu.

"Desigur însă că retailerii şi managementul centrelor comerciale implementează acţiuni menite să stimuleze atât traficul, cât şi vânzările, şi aici mă refer nu doar la parcurile operate de ARGO, ci în general, iar imaginaţia manifestată în acest an mi se pare debordantă în multe locaţii", a arătat Graham Kilbane.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO