1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

Companii

Ce ofereau cei mai mari băieţi deştepţi pentru a-şi prelungi contractele cu Hidroelectrica

Alpiq şi Energy Holding au avut oferte considerate de neacceptat pentru Hidroelectrica pe care le puteţi vedea mai jos. Contractul cu Alpiq a fost, deja, denunţat. Cu Energy Holding încă se poartă negocieri.

20 iul, 2012 | | ECONOMICA.net

Ultima ofertă pe care Alpiq o înaintase reprezentanţilor Hidroelectrica prevedea un preţ de 140 de lei/MWh pentru energia deja consumată în prima jumătate a acestui an, 180 de lei pentru trimestrul 3 şi 185 de lei pentru trimestrul 4, potrivit unui document ajuns în posesia ECONOMICA.NET. Din 2013 şi până în 2018, preţul ar urma să fie calculat printr-o formulă care să adune 185 de lei la raportul dintre preţul mediu PZU(preţul zilei următoare de pe bursă) din trimestrul 4 2012 şi preţul mediu PZU din trimestrul 1 2013. Oferta nu este acceptabilă pentru Hidroelectrica, au spus surse apropiate negocierilor.

Hidroelectrica a denunţat, azi, cele două contracte pe care le avea cu Alpiq

Ultima ofertă înaintată de Energy Holding prevede două variante de preţ, ambele pentru perioada 2013-2017. EH nu vrea să niciun leu în plus în acest an. O primă variantă este de 178 de lei/MWh cu plata anticipată la începutul fiecărei luni contractuale iar a doua variantă este de 185 de lei/MWh cu plata la sfârşitul fiecărei luni, “la un termen agreat în comun”.

Energy Holding mai oferă o diminuare cu 10% a cantităţilor totale contractate, o scădere  cu doi ani a duratei contractelor  - de la 2019 la 2017 şi “posibilitatea unei reduceri de 10% a cantităţilor orare contractate în condiţii de hidraulicitate redusă”.

Nici oferta EH nu este considerată acceptabilă pentru că prevede preţuri prea mici în contract şi o durată a înţelegerii prea mare.

Alpiq şi EH erau, până în prezent, cei mai mari „băieţi deştepţi” după cantiţile de energie contractate de la Hidroelectrica. Primul avea o cantitate anuală de 2,9 TWh iar al doilea de 2,5 TWh. Ambele firme plăteau acelaşi preţ de 130 de lei/MWh.

 

Reprezentanţii Hidroelectrică au purtat negocieri cu toate firmele care aveau contracte bilaterale. Patru contracte au fost, deja, denunţate

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO