Ce planuri au pentru acest an dezvoltatorii de locuinţe din Bucureşti

Cu un an 2014 în care vânzările de locuinţe au crescut, dezvoltatorii au planuri mari pentru acest an. 
Andrada Ghira - Dum, 25 ian. 2015, 22:01
Ce planuri au pentru acest an dezvoltatorii de locuinţe din Bucureşti

Investitorii Robertino Georgescu şi Dan Drăgulin au cumpărat anul trecut aproape 14 ha din platforma Policolor şi au planuri măreţe: 6.000 de locuinţe până în 2017. Lucrările de construcţie la primele 380 de apartamente au început în luna octombrie a anului trecut şi vor fi finalizate peste şapte luni, iar alte 400 de locuinţe vor fi construite în acest an, au spus pentru ECONOMICA.NET, reprezentanţii companiei. Cele mai căutate apartamente sunt cele cu două camere. 

Compania Impact, din care omul de afaceri Gheorghe Iaciu deţine 49%, va începe în primăvara acestui an lucrările de construcţie la încă două blocuri în proiectul Greenfield din nordul Capitalei.

„Vom începe lucrările la două blocuri cu 250 de locuinţe în luna martie a acestui an, pe care probabil le vom vinde în 2015 şi 2016. Filosofia noastră este ca la fiecare grad de vânzare atins de 40% dintr-o fază de 250, 280 apartamente, să pornim lucrările pentru următoarea fază. Investiţia pentru fiecare fază de 250 de apartamente se ridică la 14 milioane de euro„, a declarat Lucian Mateescu, CEO Impact. Compania a finalizat în luna noiembrie primele trei blocuri din noua fază de dezvoltare a proiectului.

Planuri mari au şi turcii care au ridicat Cosmopolis în Ştefăneştii de Jos, cu peste 1.600 de locuinţe finalizare. Compania are în plan pentru acest an construcţia şi finalizarea a 400 de apartamente, investiţie de 18 milioane de euro. Alte 400 de apartamente urmează a fi livrate în 2016.

După ani în care nu au mai investit în piaţa rezidenţială, spaniolii de la Hercesa vor că continue proiectul Vivenda din cartierul bucureştean Titan cu o nouă fază. Compania vrea să înceapă în acest an construcţia la două blocuri cu 300 de apartamente, iar investiţia se ridică la 16 milioane de euro. Recent, hercesa a vândut un teren de 13.000 mp din apropierea Pasajului Basarab, teren pe care ar fi încasat circa 5 milioane de euro. 

Dezvoltatorul spaniol Gran Via, care a finalizat anul trecut primul bloc de locuinţe de pe piaţa din România, are în curs de execuţie alte două blocuri în cadrul proiectului Timişoara 58, care se ridică în locul fostei platforme Frigocom. Finalizarea celor două blocuri este prevăzută pentru luna iunie a acestui an. 

Şi Adama va începe în acest an lucrările la un bloc cu 77 de apartamente în cartierul Berceni. 

Te-ar mai putea interesa și
Pepco angajează. Sunt mii de locuri de muncă disponibile, în toată Europa
Pepco angajează. Sunt mii de locuri de muncă disponibile, în toată Europa
Pepco Group, proprietarul lanţurilor de magazine cu discount Pepco, Poundland şi Dealz, va crea circa 13.000 de locuri de muncă în Europa, în următorii trei ani, în cadrul unei campanii......
Prefectul Bucureștiului despre primarul Nicușor Dan: Aveam așteptări mai mari. Lucrurile puteau să arate mult mai bine
Prefectul Bucureștiului despre primarul Nicușor Dan: Aveam așteptări mai mari. Lucrurile puteau să arate mult mai bine
Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a afirmat, vineri seară, că avea aşteptări mai mari în legătură cu activitatea lui ...
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 de bolnavi pe zi și ce se întâmplă cu relaxarea
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 ...
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății. Ministrul Ioana Mihăilă(foto) spune că se poate observa deja o creștere ...
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
După un an record în care Netflix a adăugat 36 de milioane de abonați în 2020, cel mai popular serviciu de streaming ...