Ce produse cumpără românii cel mai des online

Biletele de avion, produsele electro-IT, fashion şi jocurile online au fost cele mai cumpărate produse şi servicii din comerţul electronic românesc din 2014, achitate online cu cardul via desktop, tablete sau de pe terminale mobile smart, conform informaţiilor Netopia mobilPay, remise joi AGERPRES.
Economica.net - joi, 03 iul. 2014, 10:08
Ce produse cumpără românii cel mai des online

Numărul românilor care cumpără din mediul virtual şi optează pentru modalităţile de plată online cu cardul, fie de pe desktop sau de pe telefoane smart, este în continuă ascensiune, la fel şi sumele achitate de clienţii magazinelor online. Suma medie procesată online cu cardul de pe PC-uri şi laptop-uri, conform datelor Netopia mobilPay, a crescut cu 20% în 2014, de la 150 lei anul trecut la 180 lei în prezent, în timp ce valoarea tranzacţiei medii procesate de Netopia de pe smartphone-uri şi tablete a crescut cu 5% în 2014 faţă de 2013.

Majoritatea românilor cumpără online în timpul săptămânii, de la birou. Mai mult, cifrele arată nu numai că oamenii tind să cumpere de la birou, în intervalul orar 9,00-17,00, dar şi că cheltuie, în medie, de două ori mai mult decât de acasă. Conform reprezentanţilor companiei Netopia mobilPay, media tranzacţiilor procesate în intervalul orar menţionat este cu circa 40% mai mare decât media pe orele 18,00-22,00.

Potrivit companiei, tranzacţiile de pe smartphone şi tablete procesate prin aplicaţia mobilPay MasterCard mobile, lansată pe piaţă în martie 2013 şi disponibilă gratuit pentru telefoanele smart cu sisteme de operare iOS şi Android, s-au dublat anul acesta.

Cea mai mare tranzacţie mobilPay MasterCard în 2014 s-a ridicat la peste 250 euro, valoare similară cu cea din 2013, procesată pentru facturi de utilităţi, iar cCea mai mare tranzacţie online cu cardul procesată de NETOPIA mobilPay în 2014 a fost de 9.300 euro, pentru servicii de turism.

Netopia mobilPay a procesat, în 2013, 2,2 milioane de tranzacţii online cu cardul, în valoare de 76 milioane de euro, o treime din totalul plăţilor realizate cu cardul în România.

Te-ar mai putea interesa și
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ne intră banii în conturi
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ...
Poşta Română poate distribui pensiile înainte de sărbătorile pascale, dar procesul depinde de data la care compania primeşte banii, a declarat, miercuri, directorul general al operatorului......
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
Uniunea Europeană a deschis miercuri o anchetă privind piaţa publică chineză a dispozitivelor medicale, suspectând ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, se temperează activitatea în piaţa de birouri – studiu
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală (49%) estimează că investiţiile în domeniu vor creşte în ...
Grindeanu, despre constructorul Podului de la Brăila: Se joacă cu focul!
Grindeanu, despre constructorul Podului de la Brăila: Se joacă cu focul!
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu i-a transmis miercuri un avertisment public constructorului Podului de la Brăila, ...