1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

News

UPDATE Ce se întâmplă cu telefoanele Huawei, după ce Google a întrerupt afacerile cu producătorul chinez. Reacția companiei

Utilizarea sistemului de operare Android de către Huawei a fost limitată de Google. Compania chineză de telecomunicaţii Huawei face parte dintre cele considerate "riscante" de Washington, dar ce înseamnă acest lucru pentru utilizatorii telefoanelor producătorului chinez?

20 mai, 2019 | | ECONOMICA.net
(update 21 mai, 2019 08:25) Declaraţiile oficiale ale Huawei, Google şi Android
Declarație Huawei:

"De-a lungul timpului, Huawei a adus contribuții substanțiale la dezvoltarea și creșterea platformei Android în jurul lumii. Drept unul dintre partenerii cheie ai Android la nivel global, am lucrat îndeaproape cu platforma open-source pentru a dezvolta un ecosistem care a adus multiple beneficii atât utilizatorilor, cât și întregii industrii.

Huawei va continua să asigure actualizări de securitate, precum și servicii post-vânzare pentru toate dispozitivele Huawei și Honor existente, fie tablete, fie smartphone-uri, atât pentru cele deja vândute, cât și pentru cele aflate încă pe stoc la nivel global.
Vom continua să dezvoltăm un ecosistem software sigur și sustenabil care să asigure cea mai bună experiență tuturor utilizatorilor Huawei, la nivel global."

Declarație Google:

"Respectăm această directivă și revizuim implicațiile. Pentru utilizatorii serviciilor noastre, Google Play și securitatea Google Play Protect vor continua să funcționeze pe dispozitivele Huawei existente."

Declarație Android:
"În ceea ce privește întrebările utilizatorilor Huawei privind următorii pași în respectarea celor mai recente acțiuni ale guvernului american: Vă asigurăm că respectăm toate cerințele guvernului Statelor Unite, iar servicii precum Google Play & securitatea Google Play Protect vor funcționa în continuare pe dispozitivele Huawei existente."
(update 20 mai, 2019 13:35) Ce spune compania chineză
Grupul chinez Huawei Technologies a anunţat luni că va continua să ofere actualizări de securitate şi servicii pentru toate smartphone-urile şi tabletele mărcile Huawei şi Honor, după ce grupul american Google a anunţat că va respecta un decret care a intrat în vigoare vineri şi care interzice companiei chineze să mai beneficieze de actualizările la sistemul de operare Android, informează Reuters.
"Huawei va continua să ofere actualizări de securitate şi servicii post-vânzare pentru toate smartphone-urile şi tabletele actuale mărcile Huawei şi Honor, acoperind toate produsele vândute şi cele care sunt în stoc la nivel global", a informat un purtător de cuvânt de la Huawei.
Grupul chinez subliniază că a avut o contribuţie importantă la dezvoltarea şi creşterea sistemului de operare Android la nivel mondial şi va continua să construiască un sistem software sigur şi sustenabil, pentru a putea oferi cea mai bună experienţă pentru toţi utilizatorii săi.
În schimb, grupul chinez nu a spus ce se va întâmpla cu telefoanele pe care le va vinde în viitor, care este puţin probabil să mai aibă acces la o serie de servicii populare oferite de Google, precum gmail, YouTube şi Chrome, dacă nu va fi obţinută o licenţă specială.

Telefoanele existente pe piaţă vor pierde actualizările de securitate și suportul tehnic al Google, în timp ce toate dispozitivele noi nu vor mai avea aplicații populare precum YouTube și Maps.

Huawei va continua să aibă acces la versiunea sistemului de operare Android disponibilă prin licența open source, cunoscută sub numele de Android Open Source Project (AOSP), disponibilă gratuit pentru oricine dorește să o folosească. Există aproximativ 2,5 miliarde de dispozitive Android active în întreaga lume, potrivit Google.

Cu toate acestea, Google va înceta să furnizeze Huawei acces, suport tehnic și colaborare care implică aplicațiile și serviciile sale proprietare, înainte, a declarat pentru Reuters o sursă.

Huawei a declarat că în ultimii ani a pregătit un plan de urgență ţi a dezvoltat propria sa tehnologie în cazul în care accesul său la Android va fi blocat. Unele dintre aceste tehnologii sunt deja utilizate în produsele vândute în China, a spus compania.

Citeşte şi: 

Huawei a construit propriul sistem de operare pentru telefon și laptop pentru cazul în care nu va putea utiliza produse Microsoft sau Google

Într-un interviu acordat Reuters în martie, Eric Xu, președinte rotativ al Huawei, a făcut o declaraţie sfidătoare în anticiparea acțiunilor de represalii ale companiilor din SUA: "Indiferent de ce se întâmplă, Comunitatea Android nu are nici un drept legal de a bloca orice companie de la accesarea licenței sale open-source", a spus el.
 
Aplicațiile populare Google, cum ar fi Gmail, YouTube și browserul Chrome, disponibile prin Google Play, vor dispărea de pe viitoarele telefoane Huawei, deoarece aceste servicii nu sunt acoperite de licența open source și necesită un acord comercial cu Google.

Cu toate acestea, utilizatorii dispozitivelor Huawei existente, care au acces la Magazinul Google Play, vor putea descărca în continuare actualizările de aplicații furnizate de Google. Aplicațiile, cum ar fi Gmail, sunt actualizate prin intermediul magazinului, spre deosebire de actualizările sistemului de operare, care de obicei sunt gestionate de producătorii de telefoane și de operatorii de telecomunicații, pe care lista neagră le-ar putea afecta, a spus sursa.

Impactul se așteaptă să fie minim pe piața chineză. Cele mai multe aplicații mobile Google sunt interzise în China, unde alternative sunt oferite de concurenții autohtoni cum ar fi Tencent și Baidu.

Divizia europeană a companiei Huawei, cea de-a doua cea mai mare piață, ar putea fi afectată, deoarece Huawei licențiază aceste servicii de la Google în Europa.

"Utilizarea acestor aplicații este esențială pentru producătorii smartphone-urilor să rămână competitivi în regiuni precum Europa", a declarat Geoff Blaber, vicepreședinte de cercetare, CCS Insight.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO