1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 7 º

News

Ce trebuie să faci în caz de accident auto în străinătate? BAAR îţi explică la ieşirea din ţară INFOGRAFIC

Biroul Asigurătorilor Auto din România (BAAR) împreună cu poliţia de frontieră va începe o campanie de informare a şoferilor vizavi de felul în care îşi pot soluţiona daunele auto după un accident care a avut loc în străinătate, a declarat preşedintele BAAR, Mădălin Roşu. Este vorba de un program pilot care va fi extins în caz de reuşită şi la alte puncte de frontieră, în afara celor trei luate în calcul acum.

17 aug, 2017 | ECONOMICA.net

Documente atasate:

În încercarea de a limita daunele auto suportate de asigurătorii români şi pentru a veni în ajutorul conducătorilor auto care călătoresc în străinătate, BAAR, alături de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurări din România (UNSAR), Academia Titi Aur (ATA) şi Asociaţia pentru Promovarea Asigurărilor (ApAA) va începe un proiect pilot în trei dintre puncte de frontieră ale României: Vama Veche, Nădlac şi Negru Vodă.

Proiectul îşi doreşte să informeze conducătorii auto despre primele măsuri pe care le pot lua în cazul producerii unui accident în afara graniţelor ţării şi despre felul în care un şofer poate să facă faţă situaţiei chiar dacă nu cunoaşte legislaţia ţării respective şi nu are un sprijin direct din partea asigurătorului la care a subscris poliţa RCA. Proiectul se înscrie în strategia BAAR de a contribui la consolidarea siguranţei rutiere şi a oferi cât mai multe informaţii utile conducătorilor auto, spune Biroul.

„Este practic prima campanie de informare demarată de BAAR care îşi doreşte să ajute şoferii care călătoresc în afara graniţelor ţării, să le spună cui şi cum trebuie să se adreseze în cazul producerii unui accident pentru a rezolva cât mai simplu şi mai echitabil situaţia. Am apelat la mai mulţi parteneri pentru a reuşi să ajungem la cât mai multe persoane. Este interesant însă, că din 27 de touroperatori contactaţi doar Paralela 45 a ales să participe la această campanie de informare", a declarat Mădălin Roşu, preşedintele BAAR.

În funcţie de reuşita acestui program pilot, de cât de util se va dovedi, el va fi extins şi în alte puncte de frontieră ale României. Campania de informare te ajută să îţi dai seama cu exactitate dacă tu sau celălalt şofer este vinovat de producerea accidentului, dacă legislaţia din ţara respectivă este sau nu similară cu cea din ţara noastră şi de primele măsuri pe care trebuie să le iei în caz de producerea accidentului într-o altă ţară.

Vedeţi ataşat, în galeria foto, infograficul campaniei

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO