1EUR = 4.8590 RON | Bucureşti 28 º

News

Ce vor face operatorii telecom în 2015 pentru a atrage mai mulţi clienţi

Anul 2014 a stat sub semnul tehnologiei 4G, tehnologie în care operatorii au făcut investiții semnificative și pe care au promivat-o intens. Ce spune ANCOM despre trendurile pe care le vor urma firmele de comunicații anul viitor.

24 dec, 2014 | ECONOMICA.net

“În 2015 ne putem aștepta la oferte de servicii din ce în ce mai generoase din partea operatorilor mobili, care să includă mai mult internet mobil și mai multe minute naționale. Vom asista cel mai probabil la o diversificare a unor oferte convergente fix-mobil, alimentate de terminale inteligente și tablete”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Cătălin Marinescu, președintele ANCOM.

Potrivit acestuia, vom putea vorbi de o substituție fix-mobil în telefonie, acompaniată de substituția fix-mobil în internet: de exemplu, atunci când un utilizator de internet mobil ajunge acasă, telefonul său va folosi și pentru voce, sms-uri și pentru date rețeaua wi-fi instalată în casă, în loc de rețeaua mobilă celulară.

“Nu în ultimul rând, sperăm ca anul viitor să vedem o creștere a gradului de acces al persoanelor cu dizabilități la servicii de telefonie și acces la internet, în contextul proiectului de decizie ANCOM aflat în prezent în procesul de consultare publică, proiect ce prevede faptul că utilizatorii finali cu dizabilități de vedere, auditive și/sau de vorbire vor putea beneficia de oferte de telefonie și internet care vor conține resurse de consum optimizate în funcție de necesitățile lor specifice”, a mai spus Marinescu.

Creștere rapidă a acoperirii 4G

“Vom mai asista anul viitor la creșterea rapidă a acoperirii și a numărului de utilizatori 4G/LTE în România. Limitările existente în acoperirea populației cu rețele fixe de comunicații (prin fire de fibră, cablu sau cupru), precum și performanțele unora dintre aceste rețele, pot reprezenta un avantaj competitiv pentru dezvoltarea rețelelor 4G și creșterea organică a sectorului în România. Pe fondul creșterii conexiunilor 3G și 4G/LTE, ne putem aștepta așadar la o creștere a numărului de conexiuni de internet mobil pe parcursul anului viitor”, a mai declarat președintele ANCOM.

Tehnologia 4G le permite operatorilor îmbunătățirea caracteristicilor serviciilor existente, de exemplu lărgimi de bandă mai mari pentru internetul mobil în orele de vârf (viteze mai mari de transfer de date, sau mai multe transferuri de date simultane, față de 3G), sau posibilitatea de a comuta de pe apel voce pe video sau de transfer de fișiere în timpul apelului, fără a-l întrerupe.

“Prin dezvoltarea rețelelor 4G operatorii mobili vor putea să perfecționeze aplicații curente și să dezvolte altele noi pentru a atrage clienți, de exemplu, internet mobil, telefonie pe IP, jocuri online, televiziune HD și chiar 3D, videoconferințe, machine-to-machine, cloud computing sau aplicații specifice pentru terminale inteligente cu funcționalități NFC”, a mai spus Cătălin Marinescu.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO