Cea mai mare relocare: Telekom România caută un singur sediu central. Unde s-ar putea muta

Telekom România, format din operatorii Cosmote şi Rom­telecom, a anunţat săptămâna trecută scoaterea la vânzare a Palatului Telefoanelor din București. Compania caută un singur sediu central unde să-şi mute angajații.
Andrada Ghira - Dum, 28 sept. 2014, 21:07
Cea mai mare relocare: Telekom România caută un singur sediu central. Unde s-ar putea muta

Venirea pe piața românească a Deutsche Teleckom, care înglobează foștii operatori Cosmote și Romtelecom, are ecou și pe piața imobiliară. Compania caută un sediu unde își va muta operațiunile.

„Am inițiat un proiect privind un singur sediu central. Este un proces complex, supervizat de Deutsche Telekom. În paralel, există o corespondență intensă de informare a acţionarilor în legătură cu această operaţiune. Este clar că vom face acest pas, dar este un proiect care va lua timp. Decizia va fi luată în acest an, iar boardul va pronunța în una din următoarele şedinţe”, au declarat pentru ECONOMICA.NET reprezentanți Telekom România.

Fosta Romtelecom are un spaţiu de 12.000 mp închiriat în clădirea City Gate de la Piaţa Presei, dar şi 2.000 mp pentru DolceSport în clădirea BOB Tower.

E pregătită piața imobiliară pentru o relocare de mare anvergură?

Până la sfârșitul acestui an vor fi livrați 42.000 mp de noi spații de birouri pe piața din București, suprafaţă din care cea mai mare parte este deja închiriată, arată cel mai recent raport al Colliers International România.

Iar cel mai important contract de pre-închiriere din prima jumătate a acestui an a fost semnat de Vodafone, care va ocupa un spațiu de 16.000 mp de birouri clădirea în Bucharest One, dezvoltată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, în imediata a apropiere a stației de metrou Aurel Vlaicu și care se află în stadiu de execuție.

Singurul proiect de birouri de anvergură, cu poziţionare excelentă şi cu o suprafață totală închiriabilă de 150.000 de mp, este Globalworth Campus, care va fi construit deasupra stației de metrou Pipera, tot de compania lui Ioannis Papalekas, care a anunțat că a câștigat un contract de închiriere pe o perioadă de zece ani a unei suprafețe de 25.000 mp. Deşi nu este specificat numele companiei multinaționale, acordul va fi încheiat luna aceasta, arată raportul financiar la şase luni al Globalworth.

Globalworth, deținută de Ioannis Papalekas, s-a miscat repede în ceea ce privește demararea acestui proiect. În luna iunie a acestui an, compania a cumpărat mai multe parcele de teren deasupra stației de metrou Pipera de la Farmexim, deținătorul lanțului de farmacii Help Net.

La o lună de la anunț, surse din piață au declarat pentru ECONOMICA.NET că Globalworth lucrează la obținerea avizelor necesare construcției, iar în august, compania anunța că este în discuții avansate cu un chiriaș pentru închirierea unui spațiu de 25.000 mp.

Papalekas a mai făcut afaceri cu companii din Germania. În 2008, omul de afaceri a vândut unui fond de investiţii controlat de Deutsche Bank un complex în dezvoltare – ansamblu rezidenţial Upground şi clădirile de biouri BOB şi BOC, pentru suma record de 340 de milioane de euro. Anul acesta, prin Globalworth, listată la Bursa de la Londra încă de anul trecut, Papalekas a răscumpărat cele trei clădiri vândute nemţilor în urmă cu şase ani. Deutsche Bank este unul dintre chiriaşii din BOB Tower şi Tower Center International, deţinută tot de compania lui Papalekas.


Te-ar mai putea interesa și
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
Pentru HAI Aluminium, parteneriatul cu Wiren reprezintă tranziția către un consum independent, din surse de energie sustenabilă. Nevoia de soluții eficiente a devenit iminentă pentru a putea......
Alfa Software din Cluj-Napoca a avut venituri cu 30,7% mai mari în 2023, de peste 3,6 mil. euro
Alfa Software din Cluj-Napoca a avut venituri cu 30,7% mai mari în 2023, de peste 3,6 mil. euro
Alfa Software, furnizor de sisteme informatice de business din Cluj-Napoca, a încheiat anul 2023 cu venituri cu 30,7% mai ...
Ahold Delhaize, proprietarul lanțului Mega Image, deschide la București un hub tech pentru toată Europa. Va angaja 250 de IT-iști, majoritatea români
Ahold Delhaize, proprietarul lanțului Mega Image, deschide la București un hub tech pentru toată Europa. Va angaja 250 ...
Retailerul olandezo-belgian Ahold Delhaize, care operează pe plan local lanțul Mega Image și care a cumpărat Profi Rom ...
Procedură de infringement pentru România din cauza întârzierilor în efectuarea plăţilor către farmaciile independente
Procedură de infringement pentru România din cauza întârzierilor în efectuarea plăţilor către farmaciile independente
Comisia Europeană a decis, miercuri, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în ...