Cea mai mare tranzacţie a anului în imobiliare: hotelul Radisson din Bucureşti se vinde cu 169,2 milioane de euro

Elbit Imaging, care deţine prin societatea București Turism hotelul de cinci stele Radisson Blu, a semnat un acord definitiv pentru vânzarea activului, potrivit unui comunicat remis bursei americane NASDAQ. Aceasta este cea mai mare tranzacţie imobiliară de anul acesta. 
Andrada Ghira - joi, 30 nov. 2017, 09:57
Cea mai mare tranzacţie a anului în imobiliare: hotelul Radisson din Bucureşti se vinde cu 169,2 milioane de euro

Elbit Imaging a anunţat semnarea unui acord definitiv cu un consorţiu format din două fonduri de investiţii, iar tranzacţia se va încheia în luna decembrie, la valoarea de 169,2 milioane de euro, după ce cumpărătorul va obţine finanţare externă. În primăvara acestui an, Luc Rosmans, directorul Plaza Centers România, deţinută de Elbit Imaging, spunea că speră să vândă hotelul cu mai mult de 185 de milioane de euro. 

Elbit Imaging va încasa 81 de milioane de euro, după plata datoriilor şi a cheltuielilor cu tranzacţia, intermediată de birourile JLL din Londra şi Bucureşti. 

Unul dintre cele două fonduri care cumpără hotelul Radisson Blu din Bucureşti este Revetas Capital, un fond specializat în achiziţia şi restructurarea activelor imobiliare neperformante, şi care mai deţine centrul comercial Vitantis din Bucureşti.  

Pe 12 decembrie, Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Societății urmează să aprobe trei noi membri ai Consiliului de administraţie: Vlad Drăgoescu, care este directorul Vitantis, dar şi a doi avocaţi de la Wolf Theiss: Bryan Wilson Jardine şi Ileana Glodeanu, se arată în Monitorul Oficial. 

Elbit Imaging a anunţat la începutul acestui an că a scos la vânzare cel mai important activ pe care îl deţine pe piaţa locală. Deschis în 2008 în urma unei investiţii de 70 de milioane de euro, fostul hotel Bcuureşti este operat sub brandul Rezidor, Radisson Blu. La vânzare a fost scos şi hotelul cu Park Inn, cu 210 camere, dar şi 66 de apartamente care au încă nevoie de renovare, şi care în prezent sunt închiriate senatorilor şi deputaţilor.

Bucureşti Turism a avut anul trecut afaceri de peste 31 de milioane de euro, şi un profit net de peste 2,5 milioane de euro.

Deţinută şi condusă în trecut de omul de afaceri israelian Moti Zisser, decedat anul trecut, cei mai mari acţionari ai Elbit Imaging sunt York Capital, cu o participaţie de 19,7% şi Davidson Kempner Capital Management cu 14,3%.

Elbit mai este prezentă în România prin dezvoltatorul de centre comercial Plaza Centers, care deţine 75% din proiectul Casa Radio din Bucureşti.

Rezidor este unul dintre cele mai mari lanţuri hoteliere din lume, cu şapte branduri şi peste 1,100 de hoteluri la nivel global. Brandul Radisson Blu este vârful de lance al Rezidor, cu 390 de hoteluri deschise la nivel global

Te-ar mai putea interesa și
Iranul ameninţă să răspundă ”în câteva secunde” Israelului cu ”arme neutilizate până acum”
Iranul ameninţă să răspundă ”în câteva secunde” Israelului cu ”arme neutilizate până acum”
Autorităţile iraniene au avertizat în ultimele ore că vor răspunde "în câteva secunde" cu "arme neutilizate până acum" unor posibile represalii ale Israelului după atacul iranian cu drone......
Joe Biden presează Congresul să adopte planul său de ajutor pentru Ucraina. Zelenski avertizează că țara sa riscă să piardă războiul
Joe Biden presează Congresul să adopte planul său de ajutor pentru Ucraina. Zelenski avertizează că țara sa riscă ...
Joe Biden a reiterat luni un apel presant Congresului pentru a adopta un buget de zeci de miliarde de dolari ca ajutor militar ...
Șeful AIEA: Ne apropiem „periculos de un accident nuclear”la Zaporojie
Șeful AIEA: Ne apropiem „periculos de un accident nuclear”la Zaporojie
"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie ...
Israelul va răspunde atacului iranian, confirmă şeful Statului Major israelian
Israelul va răspunde atacului iranian, confirmă şeful Statului Major israelian
Israelul va răspunde Iranului pentru atacul efectuat de acesta cu peste 300 de drone şi rachete, a declarat luni şeful ...