Cel mai mare avion cargo, folosit pentru transportul de încărcături periculoase şi pe Otopeni

Avionul Antonov 124-100, cel mai mare aparat cargo din lume, este folosit de compania rusă Volga Dnepr şi la transportul unor încărcături cu produse ce au elemente nucleare de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, zborurile de pe Otopeni făcând parte dintr-un acord interguvernamental dintre Rusia şi România privind transportul de materiale nucleare, au declarat, pentru AGERPRES, oficialii companiei.
Economica.net - vin, 21 iun. 2013, 19:21
Cel mai mare avion cargo, folosit pentru transportul de încărcături periculoase şi pe Otopeni

„Am transportat în special produse nucleare. Efectuam zboruri în scopuri nucleare de pe Aeroportul Otopeni. Suntem autorizaţi sa facem zboruri cu încărcături periculoase, încărcături nucleare, suntem certificaţi pentru a face orice operaţiune de acest tip”, a declarat Ilya Gavrilin,Volga Dnepr Sales Executive, într-o conferinţă de presa susţinută la sediul companiei din oraşul Ulyanovsk.

Reprezentanţii companiei ruse care operează avionul Antonov 124-100 au spus ca Otopeni este cel mai bun aeroport din România.

„Otopeni este aeroportul pe care îl folosim cel mai frecvent în România datorită securităţii, lungimii pistei şi pentru că zborurile de pe Otopeni fac parte dintr-un acord interguvernamental dintre Rusia şi România pentru livrarea de produse nucleare. Acestea nu sunt zboruri urgente. Sunt doar mărfuri foarte specifice care nu pot fi transportate cu uşurinţă pe şosea pentru ca sunt foarte sensibile şi, din motive de securitate, cel mai bun mod de a fi livrate este pe calea aerului”, a afirmat Andrei Rassadkin, Volga Dnepr Senior Sales Executive.

Andrei Rassadkin a precizat ca pentru a transporta astfel de încărcături periculoase, compania a folosit şi avioane Ilyushin 76.

„Nu am folosit doar avionul An 124-100 ci şi Il-76 pentru a transporta produse nucleare. Acest gen de contracte sunt planificate de regula pe tot parcursul anului şi cel mai adesea ştim dinainte câte zboruri de acest tip vom avea”, a completat reprezentantul companiei.

Avioanele An-124-100 şi Il-76 sunt utilizate atât pentru transporturi militare dar şi civile.

Oficialii Romaero au confirmat, ca folosesc avionul rusesc Il-76 pentru a transporta echipamente de aviaţie către Israel.

Volga Dnepr are o flotă care include zece avioane de tip Antonov 124-100, un astfel de aparat de zbor putând să transporte încărcătura de până la 120 de tone.

Deşi avionul este destul de costisitor, clienţii îl solicită des pentru ca deţine echipamente complete care permit ca livrarea sau încărcarea mărfii să se poate face pe orice aeroport din lume.

„Chiar dacă marfa ar putea fi transportată cu un Boeing 747, exista aeroporturi cum ar fi în Africa unde nu sunt echipamente necesare pentru ca marfa să poată fi descărcată, asta pentru că aparatele Boeing 747 sunt foarte înalte. În timp ce Antonov şi Ilyushin au propriile macarale”, a precizat Andrei Rassadkin, Volga Dnepr Senior Sales Executive.

În ceea ce priveşte costurile pentru transport cargo, ele variază în funcţie de destinaţie şi încărcătura, în jurul sumei de un milion de dolari. De multe ori, însă, încărcătura masivă nu poate fi transportată decât cu aeronava Antonov, aceasta fiind mult mai rezistenta decât un Boeing 747, au explicat oficialii companiei.

„Dacă vrei să transporţi o încărcătură masivă , de exemplu un tanc care are 50 de tone, un Antonov face faţă, dar un Boeing nu, pentru ca s-ar putea deforma podeaua (…) Un transport cu aeronava Antonov-124-100 costă de 2,5 ori mai mult decât dacă marfa ar fi transportată cu un Boeing 747”, a afirmat oficialul companiei.

Preţul unui transport cargo diferă şi în funcţie de locaţia în care se afla avionul în momentul respectiv. De multe ori, aparatele de zbor rămân în locul unde s-a făcut ultima livrare şi aşteaptă următoarea comandă, care sa fie într-o destinaţie apropiata, tocmai pentru ca avionul să nu fie nevoit să se întoarcă la baza din Ulyanovsk. Acest lucru ar presupune costuri foarte mari pentru companie.

Volga Dnepr deţine cele zece aparate Antonov 124-100 la baza situată în oraşul Ulyanovsk din Rusia.

„După ce avionul îşi termină zborul, dacă nu are o altă comanda în alta parte, avionul nu se întoarce la Ulyanovsk ci rămâne în ţara respectivă unde aşteaptă un alt zbor. Nu putem sa risipim banii zburând tot drumul înapoi către casă aşa că dacă avem o livrare în Huston, de exemplu, rămânem acolo şi aşteptăm un alt client pentru ca 90% dintre zboruri nu sunt planificate cu luni înainte. Majoritatea clienţilor ne cer zboruri într-un interval de o săptămână, maximum două. De aceea, în momentul în care am terminat un zbor, să zicem în SUA, avionul rămâne acolo în acea seară pentru că a doua zi, sau în cel mult 3-4 zile, ar putea să apară o altă comandă din America de Sud sau tot din SUA”, a explicat Andrei Rassadkin.

Potrivit datelor oficiale, veniturile companiei Volga Denpr în anul 2012 au fost de 1,6 miliarde de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Popeyes se extinde în Bucureşti şi angajează peste 100 de oameni. Veniturile oferite pentru posturile de casier, lucrător în bucătărie şi şef de tură, de la 3.000 de lei la 3.300 de lei net lunar
Popeyes se extinde în Bucureşti şi angajează peste 100 de oameni. Veniturile oferite pentru posturile de casier, lucrător ...
Compania americană Popeyes, care a deschis primul său restaurant de tip fast food din România în aprilie, în Bucureşti, angajează peste 100 de oameni în această perioadă. Printre posturile......
Doar şase bănci din top 10 mai oferă depozite în euro. Topul celor mai bune dobânzi la economiile în . De ce a fost exclus din ofertă depozitul în euro?
Doar şase bănci din top 10 mai oferă depozite în euro. Topul celor mai bune dobânzi la economiile în . De ce a fost ...
Deşi populaţia a început să îşi reorienteze economiile către moneda unică europeană, majoritatea băncilor din România ...
Cîmpeanu cere 15% din PIB pentru Educație și vrea ca lefurile profesorilor debutanți să fie la nivelul salariului mediu pe economie
Cîmpeanu cere 15% din PIB pentru Educație și vrea ca lefurile profesorilor debutanți să fie la nivelul salariului mediu ...
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi-a prezentat, joi, bilanţul la şase luni de guvernare, context în care a solicitat ...
Putin i-a transmis lui Draghi că Rusia va ajuta la rezolvarea crizei alimentare globale, dacă vor fi ridicate sancțiunile împotriva sa
Putin i-a transmis lui Draghi că Rusia va ajuta la rezolvarea crizei alimentare globale, dacă vor fi ridicate sancțiunile ...
Preşedintele rus Vladimir Putin s-a declarat joi gata să ajute la "depăşirea crizei alimentare" provocate de blocarea ...