Cele mai bune trucuri subliminale folosite de retaileri pentru a te face să cumperi

Metodele la care apelează producătorii şi retailerii pentru a-i face pe clienţi să cumpere s-au sofisticat atât de mult în ultimii ani, încât nici vânzătoarele nu se comportă urât întâmplător. Strategii apelează la abordări neurale atunci când gândesc designul unui produs şi reuşesc, printr-o multitudine de tehnici, să trezească dorinţe inconştiente.
Economica.net - sâm, 03 ian. 2015, 22:00
Cele mai bune trucuri subliminale folosite de retaileri pentru a te face să cumperi

Actul de a vinde a devenit atât de sofisticat, încât s-a transformat într-o adevărată inginerie, cu mii de oameni şi decizii în spatele unor produse frumos aranjate pe rafturile unor magazine luminate conform unor calcule minuţioase. Revista Money a realizat un clasament al celor mai importante trucuri subliminale la care apelează retailerii pentru a-i face pe consumatori să cumpere mai mult şi mai des.

Te fac nostalgic

Cele mai recente cercetări arată că, atunci când se simt nostalgici, oamenii tind să pună mai puţin preţ pe partea materială a lucrurilor şi implicit sunt dispuşi să plătească mai mult pentru produsele pe care şi le doresc.

Vânzătorii se poartă urât

Contrar aparenţelor, vânzătorii care se comportă urât cu clienţii lor îi determină pe clienţi să cumpere lucruri mai scumpe. Constatarea a ieşit la iveală în urma mai multor studii realizate în rândul persoanelor cu mulţi bani, care cumpără articole ale brandurilor exclusiviste. Nu este însă valabilă şi în cazul celor care cumpără din magazine de masă.

Folosesc ambalaje minuscule

Chiar dacă aţi fi tentat să credeţi că este mai uşor de transportat şi să consumaţi sucuri şi bere la cutii mici, adevărul este că acest lucru este în avantajul comercianţilor şi al producătorilor. Cercetările arată că, de fapt, atunci când se cumpără în doze mici, oamenii consumă, fără să îşi dea seama, mai mult.

Te lasă să te pierzi prin magazin

Nu este o întâmplare faptul că hipermarketurile au marfa aranjată „fără nicio logică”. Îi face pe oameni să devină confuzi şi să piardă astfel din vedere care a fost scopul pentru care au ajuns în magazin. Oamenii devin impulsivi şi cumpără mult mai multe produse de care nu au realmente nevoie. Totodată, cercetările indică faptul că, în acest mod, clienţii devin mai puţin sensibili la preţ.

Te lasă să atingi marfa

Potrivit unui studiu realizat de compania Caltech, consumatorii sunt dispuşi să plătească cu până la 40% mai mult pentru băuturi şi cu 60% mai mult pe snacks-uri dacă acestea sunt prezente fizic pe raft, decât dacă ar privi poze cu aceste produse. De asemenea, cu cât o persoană ţine mai mult timp un produs în mînă, cu atât este mai dispusă să plătească mai mult pentru el.

Creează iluzia de chilipir

Cercetătorul Martin Lindstrom a descoperit faptul că adăugând propoziţia „cel mult opt porţii pentru fiecare client” pe eticheta cutiilor cu supă, vânzările la aceste produse au crescut semnificativ, chiar dacă, în realitate, nu se oferea niciun discount. Atunci când creează impresia că oferă discounturi, retailerii vând mai mult.

Oferă gustări gratuite

Un studiu publicat în Journal of Consumer Research arată că, imediat ce consumă ciocolată oferită gratuit, clienţii sunt mult mai interesaţi de produsele de lux, precum ceasuri, haine de brand sau laptopuri scumpe.

Aleg cu grijă ambienţa din magazin

Muzica şi mirosul din magazin pot face clienţii să fie mai puţini atenţi la banii pe care îi cheltuiesc. Spre exemplu, Lindstrom a parfumat un magazin de electrocasnice cu miros de plăcintă cu mere şi vânzările la cuptoare au crescut cu 23%. De asemenea, acesta a descoperit că, alternarea muzicii franceze cu cea germană într-o vinărie îi influenţează pe consumatori în alegerea lor.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Rusia respinge informațiile lansate de presa americană potrivit cărora s-ar pregăti să atace Ucraina
Rusia respinge informațiile lansate de presa americană potrivit cărora s-ar pregăti să atace Ucraina
"Statele Unite desfăşoară o operaţiune specială pentru agravarea situaţiei în jurul Ucrainei în timp ce dau vina ...
Rata de incidență COVID-19 a scăzut în București până la 1,47 la mie. Cea mai mare incidență din Ilfov, la Grădiștea
Rata de incidență COVID-19 a scăzut în București până la 1,47 la mie. Cea mai mare incidență din Ilfov, la Grădiștea
Rata de incidenţă a COVID-19 calculată la 14 zile pentru Bucureşti este, sâmbătă, de 1,47 cazuri la mia de locuitori, ...
1.490 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 și 131 de decese raportate în ultimele 24 de ore. Sub 1.000 de pacienți internați la ATI
1.490 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 și 131 de decese raportate în ultimele 24 de ore. Sub 1.000 de pacienți ...
Un număr de 1.490 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...