Cele mai cunoscute case bântuite scoase la vânzare

Ai cumpăra o casă bântuită? Oricât de surpinzător ar părea 333 din 1.000 de persoane nu ar ezita să achiziționeze proprietăți cu trecut înfricoșător, potrivit unui sondaj realizat de Realtor.com. Și în România sunt câteva proprietăți despre care vecinii spun că ar fi bântuite.
Economica.net - Dum, 01 nov. 2020, 07:00
Cele mai cunoscute case bântuite scoase la vânzare

Casa din Tăcerea Mielilor este de vânzare!

Casa în care s-a filmat The Silence of the Lambs în 1991, câștigător al premiului Oscar, situată pe un teren de 8.000 mp are o suprafață de 223 de metri pătrați, cu patru dormitoare și o baie. O piscină în pământ și o cabină de epocă folosită drept casă de biliard sunt doar câteva dintre motivele pentru care prețul cerut este de 298.500 dolari.

Casa lui Lizzie Borden

Nu este aceeași casă în care Lizzie Borden și-a ucis tatăl și mama vitregă în 1892 cu toporul, dar este casa din Fall River, Massachusetts, unde s-a mutat după moartea părinților ei și a rămas până la moartea sa în 1927. Măsurând 365,5 metri pătrați, are șapte dormitoare și patru băi. Casa Lizzie Borden se vinde complet mobilată cu mobilier de epocă adecvat momentului în care a trăit Lizzie. Prețul de vânzare este de 890.000 de dolari.

Casa bântuită a celor 1.000 de insule – Carleton Manor

A fost construitĂ în 1895 pentru președintele Remington Arms and Typewriter Company, Carleton Manor era una dintre cele mai mărețe structuri din New York. Structura exterioară din piatră solidă se află pe o insulă de 28 de hectare la aproape o mie de metri de malul apei. Pentru 495.000 de dolari, cumpărătorul dispus să transforme această bucată de istorie într-un mare proiect de restaurare, poate transforma această casă dintr-un coșmar într-o casă de vis.

Amityville Horror House

Casa  Amityville Horror a fost de vânzare în 2016 redusă de la 1,15 milioane de dolari până la 850.000 de dolari. Casa din New York, unde Ronald DeFeo s-a ridicat la miezul nopții, în 1974 și și-a ucis brutal părinții și cei patru frați cu o pușcă în timp ce dormeau, a fost ocupată doar un an mai târziu de familia Lutz până când au fost forțați să plece din cauza activității paranormale rampante. Casa de groază de pe malul apei Ocean Avenue este astăzi o casă remodelată pe scară largă. Casa de 464 de metri pătrați a fost vândută cel mai recent în 2017 cu 605.000 de dolari.

Cea mai mare casă cu fantome din lume

Dovada că bogăția nu aduce fericire este demonstrată de tragediile trăite de A.B. Familia Widener care a construit Lynnewood Hall cu 110 camere în Pennsylvania. Se spune că este cel mai mare exemplu rămas de arhitectură Neoclassical Revival, declinul său a început cu legături cu scufundarea Titanicului. Când Widener a investit cu J.P.Morgan în White Star Line, nu bănuia că fiul și nepotul său vor muri în călătoria inițială a navei sale pilot Titanic. Consumat cu vinovăție și durere, A.B. Widener a murit în conacul său mare la trei ani de la scufundare. Se spune că cele trei fantome Widener sunt încă îngrijitorii săi și moștenirea sa continuă să fie cea mai mare casă fantomă abandonată din lume.

Lynnewood Hall a fost cotată la 20 de milioane de dolari în 2014 și a scăzut la 16,5 milioane de dolari în 2015. Încă nu s-a vândut.

În România, proprietăți precum Hotel Cișmigiu, Foișorul de Foc, Conacul Bellu din Urlați, Castelul Bran, Castelul Iulia Hașdeu din Câmpina sau Casa Jean Troianos din Brăila sunt înconjurate de legende care vorbesc despre fantome sau despre zgomote ciudate care se aud noaptea 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Cîţu: Certificatul verde trebuie să treacă cât mai repede, ca să ai garanţia că economia rămâne deschisă
Cîţu: Certificatul verde trebuie să treacă cât mai repede, ca să ai garanţia că economia rămâne deschisă
PNL susţine în continuare adoptarea cât mai repede a proiectului legislativ privind certificatul verde, motivând că ...
Cod galben de ninsori şi vânt în 24 de judeţe, până miercuri seara
Cod galben de ninsori şi vânt în 24 de judeţe, până miercuri seara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni o atenţionare Cod galben de ninsori însemnate cantitativ şi intensificări ...
Cîmpeanu: Primul caz pozitiv la testul cu salivă – la Liceul „Caragiale” din Capitală
Cîmpeanu: Primul caz pozitiv la testul cu salivă – la Liceul „Caragiale” din Capitală
Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a anunţat luni că primul caz pozitiv la testul cu salivă pentru SARS-CoV-2 a fost ...