1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

News

Cele mai întâlnite 5 escrocherii de pe Facebook

Fie că vi s-a întâmplat deja să fiţi victima unei escrocherii prin intermediul Facebook, fie că pur şi simplu vreţi să ştiţi care sunt înşelătoriile de care să vă feriţi, iată în rândurile de mai jos un top pe care orice utilizator al reţelei de socializare a lui Zuckerberg trebuie să îl ştie.

13 iul, 2012 | ECONOMICA.net

1. Vezi cine ţi-a vizualizat profilul!

Această escrocherie circulă pe Facebook de ani de zile, dar se pare că există mereu persoane care cad în capcană.

De obicei, pentru a-şi putea atinge scopul, aceasta solicită celor naivi să îi permită să le acceseze profilul personal. O dată lăsată să face acest lucru, nu numai că nu vei afla cine a intrat pe profilul tău, dar vei permite spammer-ilor să intre în posesia datelor tale.

 

2. Starbucks gift card!

Un cadou primit fără a face nimic sună pentru cei mai mulţi foarte bine, doar că acesta nu va ajunge la cei interesaţi niciodată. Această înşelătorie nu urmăreşte decât să să îţi afle datele personale pentru a le vinde mai departe. Motivul pentru care continuă să facă victime este acela că escrocii modifică forma 'păcălelii' constant, în sensul că poate fi extinsă şi la alte produse de interes, scrie CSO Online.

 

3. Butonul Dislike

Se pare că există numeroşi utilizatori ai Facebook care îşi doresc să existe un astfel de buton. Chiar şi acum, la multă vreme după apariţia sa, foarte mulţi utilizatori cad pradă acestui truc.

 

4. Contul tău de Facebook a fost anulat!

Această escrocherie încearcă să te facă să crezi că Facebook ţi-a dezactivat contul fără acordul tău. Nu uitaţi însă că acest tip de email, care pare destul de real, are ca scop obţinerea datelor personale de logare. De fiecare dată când vrei să verifici ceva despre contul tău este recomandat să te duci direct pe site-ul Facebook, şi nu prin accesarea unui link primit prin intermediul poştei electronice.

 

5. Facebook va începe să taxeze utilizatorii!

O altă înşelătorie care circulă pe Facebook şi face nenumărate victime, este apelul făcut către membrii reţelei pentru a evita taxarea accesului. Aşa zisa informaţie este răspândită prin intermediul statusului şi susţine să faci acelaşi lucru pentru a nu fi nevoit să plăteşti. Potrivit specialiştilor, acestă păcăleală este inofensivă, dar ar fi de preferat să o evitaţi.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO