Centrul Medical Unirea, cea mai mare firmă din reţeaua de sănătate Regina Maria, depăşeşte pragul de 1 miliard de lei cifră de afaceri netă după cea mai mare fuziune din medicina privată din 2022

Centrul Medical Unirea, cea mai mare firmă din grupul prin care operează reţeaua privată de sănătate Regina Maria, a avut cifră de afaceri netă de peste 1 miliard de lei în anul 2022, cu 13,7% mai mare decât cea din anul 2021. Centrul Medical Unirea (CMU) a absorbit 9 societăţi pe care le-a deţinut integral, precum şi firma RM Healthcare Investments, asociatul unic al CMU, în 2022. Aceasta e cea mai mare fuziune din medicina privată în anul 2022, după cum Economica.net a anunţat încă din iulie anul trecut.
Cristina Şomănescu - mie, 07 iun. 2023, 22:06
Centrul Medical Unirea, cea mai mare firmă din reţeaua de sănătate Regina Maria, depăşeşte pragul de 1 miliard de lei cifră de afaceri netă după cea mai mare fuziune din medicina privată din 2022

Centrul Medical Unirea, cea mai mare dintre firmele prin care operează reţeaua privată de sănătate Regina Maria, a obţinut cifră de afaceri netă de peste 1 miliard de lei în anul 2022, cu 13,7% mai mare decât cea din anul 2021, potrivit bilanţurilor societăţii comparate de Economica.net.
CMU merge în pierdere din anul 2017. Pierderea cu care Centrul Medical Unirea a închis anul 2022 e de circa 6 milioane de lei, de peste 10 ori mai mică decât cea din anul 2021, reiese din bilanţurile analizate de Economica.net.

Centrul Medical Unirea a lucrat cu un număr mediu de 3.094 de angajaţi în cursul anului 2022, în plus cu 180 de oameni pe statele de plată faţă de nivelul indicatorului din anul 2021, potrivit bilanţurilor comparate de Economica.net.

Centrul Medical Unirea a fuzionat prin absorbţie cu 10 societăţi din grup în anul 2022. Aceasta e fost cea mai mare fuziune din medicina privată în 2022, anunţată de Economica.net în iulie 2022.

La 6 septembrie 2022, RM Healthcare Investments, asociatului unic al CMU, a aprobat fuziunea prin absorbţie dintre societatea Centrul Medical Unirea şi IDS Histria, Phoenix Imagistic Center, Centrul de Radioimagistica Dr. Birsasteanu, Gastromond, Santomar Oncodiagnostic, Genetic Center, Genome & Genetics, Premiere Care, Prompt Urg şi RM Healthcare Investments, potrivit unei decizii a firmei, obţinute de Economica.net.

Ca efect al fuziunii, societăţile absorbite sunt dizolvate fără lichidare şi radiate din Registrul Comerţului.
După fuziune, CMU preia toate cele 26 de puncte de lucru ale societăţilor absorbite, se arată în decizia firmei, obţinută de Ecomomica.net.

Fuziunea a produs efecte la 31 decembrie 2022 ora 23:59, atât din punct de vedere juridic, cât şi din punct de vedere contabil, conform proiectului de fuziune anunţat de Economica.net.

După fuziune, societatea Centrul Medical Unirea e deţinută de Tiara Med RO Luxco S.à r.l., o societate înregistrată conform legilor din Luxemburg, potrivit informaţiilor obţinute de Economica.net de la Registrul Comerţului.

 

Cei mai mari jucători din medicina privată din România sunt MedLife, reţeaua de sănătate Regina Maria, Medicover şi Sanador.

Te-ar mai putea interesa și
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general al NATO
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general ...
"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte promisiunile de a-i furniza mai multe arme, a declarat joi secretarul......
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Mult anticipata și discutata înjumătățire a cantității disponibile de Bitcoin a avut loc în 20 aprilie. Această ...
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
 Prim-ministrul elen Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia nu poate oferi Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană ...
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Slăbiciunile economiei germane îşi vor face simţite efectele asupra pieţei muncii, iar numărul şomerilor ar urma să ...