1EUR = 4.7794 RON | Bucureşti 5 º

Companii

CEZ a conectat la reţea toate turbinele de la cel mai mare parc eolian din Europa

Grupul ceh CEZ AS a conectat la reţea ultima din turbinele produse de General Electric pentru cel mai mare parc eolian din Europa, în zona Dobrogea, asigurând astfel în fiecare an energia electrică necesară pentru peste un milion de gospodării din România, transmite Bloomberg.

13 dec, 2012 | ECONOMICA.net

CEZ AS, cel mai mare grup de utilităţi din Cehia, a anunţat că toate cele 240 de turbine General Electric, având fiecare o capacitate de 2,5 MW, sunt operaţionale. Grupul CEZ investeşte în prezent 1,1 miliarde de euro în zona Dobrogea, pentru realizarea celor mai mari parcuri eoliene pe uscat din Europa, cu o putere totală instalată de 600 MW - Parcurile Eoliene CEZ de la Fântânele, Grădina şi Cogealac.

În 31 octombrie, directorul responsabil pentru investiţiile externe al CEZ, Martin Pacovsky, a declarat că firma ar putea să continue să investească în energii regenerabile şi după 2016, în condiţiile în care a adoptat "criterii mai stricte" pentru selectarea investiţiilor în proiecte din România, Polonia şi Germania, dar şi ca urmare a modificării reglementărilor în industrie.

Anterior, CEZ a anunţat că nu va mai investi în energii regenerabile după 2016 pentru a putea finanţa construcţia a două noi reactoare la centrala nucleară de la Temelin, proiect ale cărui costuri sunt estimate la cel puţin 10 miliarde de dolari.

CEZ este prezent pe piaţa românească încă din anul 2005, odată cu preluarea companiei de distribuţie Electrica Oltenia SA. Afacerile Grupului CEZ în România sunt reprezentate de cele 8 companii - CEZ Distribuţie, CEZ România, CEZ Vânzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development şi TMK Hydroenergy Power.

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO