1EUR = 4.8705 RON | Bucureşti 22 º

News

CFR anunță că transportul feroviar pe ruta București Nord - Craiova se desfășoară în continuare în condiții speciale

Transbordarea cu mijloace auto a călătorilor din trenurile care asigură legătura între Capitală şi vestul ţării este o măsură necesară pentru menţinerea continuităţii circulaţiei feroviare pe relaţia Bucureşti Nord - Craiova dar şi pentru a asigura front de lucru echipelor de intervenţie care acţionează în zona deraierii trenului de marfă, cu utilaje de mare tonaj, precizează CFR SA, informează Agerpres.

17 feb, 2020 | Agerpres

"Circulaţia feroviară pe relaţia Bucureşti Nord - Craiova (şi retur) se desfăşoară în continuare în condiţii speciale, prin transbordarea călătorilor cu mijloace auto, între staţiile Drăgăneşti Olt şi Caracal sau, la solicitarea operatorilor de transport feroviar de călători, pe ruta deviată Bucureşti Nord - Titu - Ramificaţie Goleşti - Piatra Olt - Craiova (şi retur). Transbordarea cu mijloace auto a călătorilor din trenurile care asigură legătura între Capitală şi vestul ţării este o măsură necesară pentru menţinerea continuităţii circulaţiei feroviare pe relaţia Bucureşti Nord - Craiova şi retur, dar şi pentru a asigura front de lucru echipelor de intervenţie care acţionează în zona deraierii, cu utilaje de mare tonaj", se precizează într-un comunicat al CFR SA remis luni AGERPRES.

În prima parte a zilei, reprezentanţii SC Electrificare CFR au intervenit cu drezine pantograf şi au demontat linia de contact, între staţiile Fărcaşele şi Drăgăneşti Olt, intervenţie obligatorie pentru accesul a două trenuri de lucru, dotate fiecare cu vinciuri hidraulice şi macara de mare tonaj, utilaje cu care se acţionează la această oră pentru ridicarea şi repunerea pe şină a vagoanelor deraiate, precizează sursa citată.

De asemenea, personalul Diviziei Linii, din cadrul Sucursalei Regionale CF Craiova, a transportat deja în zona deraierii materialele necesare pentru repararea liniei de cale ferată, distrusă pe o porţiune de 100 m pe firul II, iar pe firul I, pe o lungime de 30 m.

"Menţionăm faptul că, pentru redeschiderea circulaţiei feroviare pe un sens, lucrările de reparaţii se vor desfăşura într-o primă etapă pe firul I, iar în paralel cu reluarea circulaţiei, personalul feroviar va interveni pentru reparaţii şi pe firul II", se mai arată în comunicatul citat.

Circulaţia feroviară pe secţia CF Bucureşti - Craiova a fost închisă, luni dimineaţa, după ce 13 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă au deraiat între staţiile Fărcaşele - Dragăneşti Olt. Evenimentul este anchetat de o comisie mixtă Procuratură/Agenţia de Investigare Feroviară Română (AGIFER).

"Înainte de efectuarea călătoriei, recomandăm publicului călător să solicite informaţii despre modificările înregistrate în traficul feroviar pe relaţia Bucureşti - Craiova şi retur, în această perioadă, la numărul de telefon 021/9521 (INFO CFR). Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA transmite scuze călătorilor pentru disconfortul creat de acest eveniment şi îi asigură că toate intervenţiile desfăşurate la faţa locului au drept scop redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă", subliniază CFR SA.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO