CFR Infrastructură: 42 de zone feroviare, din cele 43 afectate de furtunile violente, au fost redeschise

Avariile produse infrastructurii feroviare au fost remediate până luni dimineaţa în 42 de zone feroviare, din cele 43 afectate de furtunile violente de duminică, fiind în curs de redeschidere şi firul 2 între Bătuţa şi Bârzava, a anunţat CFR Infrastructură pe propria pagină de Facebook.
Economica.net - lun, 18 sept. 2017, 06:06
CFR Infrastructură: 42 de zone feroviare, din cele 43 afectate de furtunile violente, au fost redeschise

Potrivit sursei citate, la această oră personalul de specialitate acţionează cu drezine pentru restabilirea circulaţiei feroviare în condiţii normale de trafic în zonele afectate.

‘Pentru îndepărtarea avariilor au fost mobilizate 17 drezine pantograf, iar 174 salariaţi au acţionat permanent în cursul nopţii pentru restabilirea circulaţiei, până la ora 5.30 fiind remediate 42 din cele 43 avarii produse la infrastructura feroviară, în curs de redeschidere fiind şi firul 2 între Bătuţa şi Bârzava. 106 trenuri de călători au ajuns cu întârziere la destinaţie, iar 15 trenuri de pe raza regionalelor Timişoara, Cluj, Braşov şi Iaşi au fost anulate’, scrie CFR Infrastructură.

Începând de duminică, 17 septembrie 2017, de la ora 15:40 şi până luni, 18 septembrie 2017, la ora 00:30 fenomenele meteo deosebit de violente înregistrate în jumătatea de nord a ţării au afectat grav reţeaua de cale ferată şi traficul feroviar pe raza regionalelor Timişoara, Cluj, Iaşi şi Braşov, fiind înregistrate 43 de incidente.

Mijloacele de comunicaţie convenţionale au fost întrerupte din cauza avariilor la reţelele naţionale, alimentarea cu energie electrică a liniilor de contact pe mai multe secţii de circulaţie şi în unele staţii de cale ferată a fost de asemenea avariată din cauza ruperii firelor de contact, iar zeci de copaci căzuţi pe liniile de cale ferată au blocat circulaţia.

CFR SA a anunţat, la ora 8:00, că a remediat toate cele 43 avarii produse de vijelii la infrastructura feroviară pe cele patru regionale de cale ferată: Regionala CF Timişoara – 17 zone afectate, Regionala CF Cluj – 17 zone afectate, Regionala CF Braşov – 3 zone afectate şi Regionala CF Iaşi – 6 zone afectate.

Conform companiei, pentru îndepartarea avariilor au fost mobilizaţi peste 300 de salariaţi şi s-a acţionat cu 17 drezine pantograf.

În plus, 112 trenuri de călători au avut întârzieri de 14.583 minute, 15 trenuri au fost anulate pe raza regionalelor de cale ferată Timişoara, Cluj, Braşov şi Iaşi, iar două trenuri de pe ruta Iaşi – Timişoara au fost deviate pe ruta ocolită, prin Suceava – Adjud – Siculeni – Dej – Cluj.

Compania naţională de transport feroviar precizează că personalul feroviar va acţiona în continuare şi în cursul zilei de luni în zonele afectate, cu personal de specialitate şi mijloace de intervenţie pentru a remedia urmările avariilor produse şi restabilirea condiţiilor normale de circulaţie.

Te-ar mai putea interesa și
BEI și FEI vor oferi sprijin României pentru consolidarea investițiilor făcute prin intermediul Facilității pentru Recuperare şi Rezilienţă
BEI și FEI vor oferi sprijin României pentru consolidarea investițiilor făcute prin intermediul Facilității pentru ...
Noua investiţie pentru îmbunătăţirea finanţării afacerilor, acţiunilor climatice şi a investiţiilor digitale în România, în cadrul Facilităţii UE de Redresare şi Rezilienţă, va fi......
Patru state din Uniunea Europeană vor să construiască în Marea Nordului centrale eoliene care crească de zece ori capacitatea eoliană offshore a blocului comunitar
Patru state din Uniunea Europeană vor să construiască în Marea Nordului centrale eoliene care crească de zece ori capacitatea ...
Germania, Belgia, Ţările de Jos şi Danemarca s-au angajat să construiască o capacitate de energie eoliană de cel puţin ...
Cheltuielile militare ale Rusiei au crescut cu 40% în primele patru luni din an
Cheltuielile militare ale Rusiei au crescut cu 40% în primele patru luni din an
Cheltuielile militare ale Rusiei au crescut cu aproape 40% în primele patru luni ale acestui an, indică datele preliminare ...
Compania germană Uniper va continua să importe gaze naturale din Rusia încă un deceniu
Compania germană Uniper va continua să importe gaze naturale din Rusia încă un deceniu
Grupul german Uniper SE intenţionează să menţină importurile de gaze naturale din Rusia încă un deceniu, chiar dacă ...