CFR Infrastructură: 42 de zone feroviare, din cele 43 afectate de furtunile violente, au fost redeschise

Avariile produse infrastructurii feroviare au fost remediate până luni dimineaţa în 42 de zone feroviare, din cele 43 afectate de furtunile violente de duminică, fiind în curs de redeschidere şi firul 2 între Bătuţa şi Bârzava, a anunţat CFR Infrastructură pe propria pagină de Facebook.
Economica.net - lun, 18 sept. 2017, 06:06
CFR Infrastructură: 42 de zone feroviare, din cele 43 afectate de furtunile violente, au fost redeschise

Potrivit sursei citate, la această oră personalul de specialitate acţionează cu drezine pentru restabilirea circulaţiei feroviare în condiţii normale de trafic în zonele afectate.

‘Pentru îndepărtarea avariilor au fost mobilizate 17 drezine pantograf, iar 174 salariaţi au acţionat permanent în cursul nopţii pentru restabilirea circulaţiei, până la ora 5.30 fiind remediate 42 din cele 43 avarii produse la infrastructura feroviară, în curs de redeschidere fiind şi firul 2 între Bătuţa şi Bârzava. 106 trenuri de călători au ajuns cu întârziere la destinaţie, iar 15 trenuri de pe raza regionalelor Timişoara, Cluj, Braşov şi Iaşi au fost anulate’, scrie CFR Infrastructură.

Începând de duminică, 17 septembrie 2017, de la ora 15:40 şi până luni, 18 septembrie 2017, la ora 00:30 fenomenele meteo deosebit de violente înregistrate în jumătatea de nord a ţării au afectat grav reţeaua de cale ferată şi traficul feroviar pe raza regionalelor Timişoara, Cluj, Iaşi şi Braşov, fiind înregistrate 43 de incidente.

Mijloacele de comunicaţie convenţionale au fost întrerupte din cauza avariilor la reţelele naţionale, alimentarea cu energie electrică a liniilor de contact pe mai multe secţii de circulaţie şi în unele staţii de cale ferată a fost de asemenea avariată din cauza ruperii firelor de contact, iar zeci de copaci căzuţi pe liniile de cale ferată au blocat circulaţia.

CFR SA a anunţat, la ora 8:00, că a remediat toate cele 43 avarii produse de vijelii la infrastructura feroviară pe cele patru regionale de cale ferată: Regionala CF Timişoara – 17 zone afectate, Regionala CF Cluj – 17 zone afectate, Regionala CF Braşov – 3 zone afectate şi Regionala CF Iaşi – 6 zone afectate.

Conform companiei, pentru îndepartarea avariilor au fost mobilizaţi peste 300 de salariaţi şi s-a acţionat cu 17 drezine pantograf.

În plus, 112 trenuri de călători au avut întârzieri de 14.583 minute, 15 trenuri au fost anulate pe raza regionalelor de cale ferată Timişoara, Cluj, Braşov şi Iaşi, iar două trenuri de pe ruta Iaşi – Timişoara au fost deviate pe ruta ocolită, prin Suceava – Adjud – Siculeni – Dej – Cluj.

Compania naţională de transport feroviar precizează că personalul feroviar va acţiona în continuare şi în cursul zilei de luni în zonele afectate, cu personal de specialitate şi mijloace de intervenţie pentru a remedia urmările avariilor produse şi restabilirea condiţiilor normale de circulaţie.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...