CFR organizează o licitaţie pentru închirierea a 14 secţii de cale ferată neinteroperabile

Compania Naţională de Căi Ferate CFR va organiza joi, 22 august, la Bursa Română de Mărfuri (BRM), o licitaţie publică cu strigare pentru închirierea a 14 secţii de cale ferată care aparţin infrastructurii feroviare neinteroperabile, se arată într-un comunicat al CFR, remis marţi AGERPRES.
Economica.net - mar, 20 aug. 2013, 13:24
CFR organizează o licitaţie pentru închirierea a 14 secţii de cale ferată neinteroperabile

Durata de valabilitate a contractului de închiriere este de patru ani, iar criteriul de atribuire va fi preţul cel mai mare.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 22 august 2013, ora 09.00, deschiderea acestora urmând să aibă loc în aceeaşi zi la ora 10.00, la sediul Bursei Române de Mărfuri. Ofertele se pot depune pentru una sau mai multe secţii de circulaţie.

Secţiile neinteroperabile aflate pe raza sucursalei teritoriale Bucureşti scoase la licitaţie sunt Ploieşti Vest – Târgovişte Nord – Fieni – Pietroşiţa; Diţeşti – Gura Palăngii; I.L. Caragiale – Diţeşti – Moreni; Câmpina – Câmpiniţa – Telega; Ploieşti Nord – Măneciu.

Pe raza sucursalei teritoriale Timişoara, sunt scoase la licitaţie secţiile neinteroperabile Caransebeş – Bouţari; Haţeg – Subcetate; Oraviţa – Anina, iar pe raza sucursalei teritoriale Cluj, secţia Câmpia Turzii – Turda.

Pe raza sucursalei teritoriale Braşov, se scoate la licitaţie secţia neinteroperabilă Chileni – Voşlobeni, iar pe raza sucursalei teritoriale Galaţi, secţiile Făurei – Tecuci, Mărăşeşti – Panciu, Buzău – Berca şi Comăneşti – Moineşti.

CNCF ‘CFR’ SA are posibilitatea să ofere în regim de închiriere, prin licitaţii publice la Bursa Română de Mărfuri, secţiile de circulaţie aparţinând infrastructurii feroviare neinteroperabile către operatori economici, conform prevederilor HG 643/2011. Operatorii economici, desemnaţi câştigători, sunt obligaţi să preia şi personalul CFR existent sau care îşi desfăşoară activitatea pe secţia sau grupul de secţii aferent necesar pentru asigurarea pachetului minim social existent la momentul închirierii, în conformitate cu prevederile legislative.

,,Închirierea unor părţi din infrastructura feroviară neinteroperabilă reprezintă unul din angajamentele incluse în programul de eficientizare a sistemului feroviar, care vizează reducerea cheltuielilor şi a activităţilor neprofitabile. Prin programul de eficientizare a activităţii, respectăm angajamentele Guvernului României cuprinse în Scrisoarea de Intenţie, semnată cu Fondul Monetar Internaţional şi Memorandumul de Înţelegere cu Uniunea Europeană’, precizează reprezentanţii Companiei Naţionale de Căi Ferate.

Te-ar mai putea interesa și
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat amenzile pentru e-Factura pâna la 1 iunie (Video)
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat ...
Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru activităţi productive şi pentru industria prelucrătoare, o schemă mult aşteptată pentru mediul de afaceri, în valoare de 500 de milioane......
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
ING Bank și-a reînnoit certificatele de securitate ale Home’Bank și a transmis un mesaj clienților.
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Air Malta, compania națională a insulelor malteze, va efectua ultimul zbor pe 30 martie. Guvernul maltez a decis în toamna ...
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Preşedinta în exerciţiu a Republicii Moldova, Maia Sandu, este favorită în perspectiva viitoarelor alegeri prezidenţiale ...