CGMB: Pieţe ţărăneşti vor fi înfiinţate în Capitală

Pieţe ţărăneşti vor fi înfiinţate în Capitală după ce în şedinţa de vineri consilierii municipali au adoptat un proiect de hotărâre în acest sens.
Economica.net - vin, 30 mai 2014, 20:51
CGMB: Pieţe ţărăneşti vor fi înfiinţate în Capitală

Principiile generale ale pieţei ţărăneşti prevăd că aceasta este rezervată în exclusivitate producătorilor agricoli individuali şi/sau organizaţi în orice formă asociativă, denumiţi generic producători.

Piaţa ţărănească se organizează în anumite zile ale săptămânii, cu orar de funcţionare limitat. Producătorii beneficiază de toate facilităţile oferite de piaţa ţărănească fără a plăti vreo taxă sau tarif pentru utilizarea tarabelor, cântare, apă, electricitate, spaţii de depozitare, materiale publicitare.

Producătorii sunt în totalitate responsabili pentru produsele lor în faţa consumatorilor şi răspund pentru respectarea normelor legale de producere, prelucrare şi comercializare a produselor.

Proiectul de hotărâre prevede un acord de colaborare între Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, municipiul Bucureşti, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi Federaţia Naţională a Sindicatelor din Agricultură, Alimentaţie, Tutun, Domenii şi Servicii Conexe ‘Agrostar’ privind susţinerea înfiinţării pieţelor ţărăneşti.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale are printre atribuţii efectuarea de acţiuni de verificare în pieţele ţărăneşti sub aspectul calităţii de producător a vânzătorilor, cât şi asupra provenienţei produselor oferite spre vânzare.

Municipalitatea va identifica locaţiile optime în care vor funcţiona pieţe ţărăneşti şi le va comunica Direcţiei pentru Agricultură a Capitalei, va acorda autorizaţii de funcţionare pentru pieţe, va administra printr-un reprezentant activitatea din acestea.

ANSVSA va elibera prin direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, respectiv a municipiului Bucureşti, documente de înregistrare pentru siguranţa alimentelor a unităţilor mobile şi/sau temporare de comercializare a alimentelor.

La rândul său, Agrostar are în atribuţii colaborarea cu administraţia publică locală pentru identificarea locaţiilor destinate organizării pieţelor ţărăneşti şi comunicarea acestora cu cei interesaţi. Totodată, se asigură că preţurile produselor vândute în pieţele ţărăneşti nu le depăşesc pe cele din pieţele tradiţionale.

 

Te-ar mai putea interesa și
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un moment de referință în istoria colecției de automobile. ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, pentru cumpărarea unui parc eolian
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, ...
Vista Bank a acordat companiei Alive Wind Power One, parte a Grupului Premier Energy PLC, un credit de investiții în sumă ...
Geely a vândut acțiuni Volvo AB în valoare de 1,32 de miliarde de dolari
Geely a vândut acțiuni Volvo AB în valoare de 1,32 de miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...