1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Imobiliare

Chinezii cuceresc Africa. Cum arată un oraș fantomă din Angola

Orașele fantomă din China nu mai surprind pe nimeni, iar dorința de extindere a constructorilor chinezi este de nestăvilit. Tocmai din acest motiv, se pare că Africa a devenit noul El Dorado al asiaticilor.

04 iul, 2012 | ECONOMICA.net

Mai concret, compania de stat China International Trust and Investment Corporation (CITIC) a construit un întreg oraș de acest gen în Angola, în apropierea capitalei Luanda. Proiectul cunoscut sub numele de Nova Cidade de Kilamba este un proiect rezidențial format din 750 de blocuri de opt etaje, o mulțime de școli și peste 100 de magazine goale, relateaza BBC, citat de Business Insider.

Acesta a costat 3,5 miliarde de dolari, se întinde pe o suprafată de 12,355 hectare și poate găzdui aproximativ 500.000 de oameni.

Deși președintele angolez, José Eduardo dos Santos, susține că ansamblul face parte dintr-un proiect de locuințe sociale, costul pentru un astfel de apartament este între 120.000 de dolari si 200.000 de dolari. Mai mult, se pare că un apartament de 3 camere poate ajunge chiar și la 250,000 de dolari.

Vezi în galeria foto cum arată orașul fantomă construit de chinezi lângă capitala Angolei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO