1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 7 º

News

Cine este Teodor Atanasiu

Teodor Atanasiu ar putea fi numit ministrul al Economiei după ce Andrei Dominic Gerea a demisionat din funcţie

07 feb, 2014 | ECONOMICA.net

Teodor Atanasiu a fost ministru al Apărarii în Guvernul Tăriceanu. Ulterior, el a mai ocupat funcţia de preşedinte al AVAS. Senatorul Teodor Atanasiu a fost scos de sub urmărire penală de DNA Cluj, în luna ianuarie, în dosarul ”referendumul”. Decizia procurorilor a venit după un an şi jumătate de la momentul când parlamentarul a fost citat pentru audieri la Parchet. Atanasiu a fost audiat la DNA în august 2012, când i s-au adus la cunoştinţă învinuirile.

Teodor Atanasiu este din 2012 senator, reprezentând cel mai mare colegiu din judeţul Alba, care cuprinde zonele Alba Iulia, Cugir - Zlatna şi Munţii Apuseni. Atanasiu a fost anterior deputat, iar în perioada 2004 - 2008, membru în Guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu, fiind ministru al Apărării şi ulterior preşedinte al AVAS. Atanasiu a fost, în perioada 2004 - 2005, preşedinte al Consiliului Judeţean Alba, iar la alegerile din 2012 a candidat din nou pentru această funcţie fiind învins de democrat-liberalul Ion Dumitrel. Teodor Atanasiu conduce PNL Alba de aproximativ 20 de ani, fiind preşedinte al filialei din anul 1993.

In toamna anului trecut, numele lui Teodor Atanasiu, lider al PNL Alba din 1993, a fost vehiculat de presa ca un posibil inlocuitor al lui Varujan Vosganian, dupa ce acesta a demisionat din functia de ministru al Economiei. Vosganian a fost inlocuit atunci cu Andrei Gerea.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO