1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 35 º

News

Profilul românului cu mai multe joburi - de la ţară, cu studii medii

Criza financiară a redus cu numărul românilor cu mai multe joburi. Potrivit unor statistici remise ECONOMICA.NET, profilul lor a rămas însă acelaşi-bărbaţi între 35 şi 44 de ani, din mediul rural şi studii medii.

27 mai, 2012 | Alina Stanciu | ECONOMICA.net

Aproximativ 200.000 de români aveau în ultimul trimestru al anului trecut mai multe joburi, cu aproximativ 92.000 mai puţin decât în 2007, potrivit unor date ale Institutului Naţional de Statistică remise ECONOMICA.NET.

Portretul robot al românilor cu multe joburi

Criza financiară nu a generat însă şi schimbări majore în ceea ce priveşte profilul românilor care desfăşoara activităţi multiple. Cei mai mulţi sunt bărbaţi cu vârste cuprinse între 35 şi 44 de ani, trăiesc în mediul rural şi sunt absolvenţi de şcoli profesionale sau de ucenici.

Intelectualii cu mai multe joburi

Totuşi, în vreme ce înrăutăţirea situaţiei economice a dus la scăderea numărului de oferte de muncă  pentru românii cu studii medii, cei cu studii superioare au avut şansa de a lucra mai mult. Astfel, la finele anului trecut, 20.576 de absolvenţi de cursuri universitare de lungă durată au avut mai multe joburi, faţă de 20.334 cu patru ani în urmă.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO