Circulaţie oprită la metrou. Trenurile nu circulă între staţiile Piaţa Victoriei şi Aviatorilor, posibil incendiu – UPDATE

Trenurile de metrou nu circulă acum pe magistrala 2, între staţiile Piaţa Victoriei şi Aviatorilor. Călătorii au observat o coloană de fum care iese din tunel.
Economica.net - mar, 14 iun. 2016, 07:09
Circulaţie oprită la metrou. Trenurile nu circulă între staţiile Piaţa Victoriei şi Aviatorilor, posibil incendiu - UPDATE

„Circulaţia metroului pe linia Victoriei- Aviatorilor s-a întrerupt începând cu ora 9:50. S-a simţit miros de fum în tunel. Până când echipele Metrorex vor depista unde s-a produs defecţiunea, circulaţia va fi întreruptă”, au declarat pentru ECONOMICA.NET oficialii Metrorex. Accesul în staţii este oprit.

ISU a trimis la staţia de metrou Piaţa Victoriei şase autospeciale de stingere şi patru echipaje SMURD, în prezent fiind făcute verificări, scrie News.ro

Şi echipaje de intervenţie de la Metrorex au fost trimise la Piaţa Victoriei, pentru a stabili din ce cauză s-a simţit miosul de fum.

Fumul degajat la staţia de metrou Victoria provine de la cabluri electrice care ard mocnit, iar până în acest moment au intervenit la faţa locului şase autospeciale de stingere, patru echipaje SMURD şi Detaşamentul special de salvatori, a precizat, pentru Agerpres, Adrian Marin, purtător de cuvânt al ISU Bucureşti. 

„Este fum la staţia de metrou Victoria, pe tunel către Aviatorilor. Până acum, am găsit un singur focar la aproximativ 200 de metri de staţia Victoria, la izolaţia unor cabluri electrice”, a afirmat Adrian Marin. 

„Nu se vede flacără, doar arde mocnit la nivelul acestor cabluri. S-a intervenit până în acest moment, se intervine în continuare, căutăm şi alte focare”, a mai spus Adrian Marin care a precizat că nu este nicio garnitură de metrou între cele două staţii. 

Metreorex a anunţat că „s-a produs o defecţiune la un izolator de la şina a treia. Izolatorul a ars, producând o degajare importanta de fum la 150 m de staţia Piata Victoriei 1. În acest moment, se lucrează la schimbarea izolatorului defect. Au fost imediat luate măsuri de scoatere de sub tensiune în zona. Ventilaţia a fost acţionată imediat în sistem de evacuare a fumului din staţie. S-au luat măsuri de închidere imediată a staţiilor Piaţa Victoriei 1 şi Piaţa Victoriei 2. Până la rezolvarea problemei menţionate, trenurile circulă în sistem pendulă între staţiile Aviatorilor şi Pipera; între staţiile Berceni şi Piaţa Romană, trenurile circulă pe ambele fire. Momentan, pe Magistrala 1 de metrou trenurile nu opresc în staţia de metrou Piata Victoriei 2. În scurt timp, se va deschide staţia de metrou Piaţa Victoriei 2″. 

În ultima perioadă, la metrou au avut loc mai multe incidente, inclusiv incendii, la staţia Piaţa Romană şi pe magistrala spre Dristor 2.

Ultimul incident a avut loc în urmă cu o săptămână, când circulaţia trenurilor a fost îngreunată timp de aproximativ 30 de minute, pe magistrala spre Dristor 2, călătorii fiind scoşi din garnituri, pentru a fi făcute verificări.

Raed Arafat: Intervenţia ISU şi Metrorex la staţia de metrou Victoria – rapidă. Nu avem victime

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat că ISU Bucureşti şi Metrorex au acţionat rapid şi eficient în cazul fumului degajat la staţia de metrou Victoria, menţionând că nu sunt victime şi că incendiul a fost lichidat.

‘Reacţia a fost foarte rapidă, şi a Metrorex-ului şi a colegilor de la ISU Bucureşti. Acolo au fost mobilizate echipe de intervenţie, pompieri şi SMURD la cele două capete ale tunelului, adică în Piaţa Victoriei şi Piaţa Aviatorilor. Acolo au fost evacuate persoanele care erau încă în staţie. Multe s-au autoevacuat’, a afirmat secretarul de stat, la Antena 3.

Potrivit lui Raed Arafat, la ora 10,27 a fost declarat incendiul lichidat, urmând ca Metrorex să anunţe momentul potrivit pentru reluarea activităţii pe tronsonul respectiv.

‘Din fericire, nu avem victime. Până la momentul ăsta, nu a fost adus la cunoştinţa noastră că persoane au fost intoxicate sau au păţit ceva. Deci, intervenţia a mers bine şi la acest moment nu avem raportare de nicio victimă’, a mai spus Raed Arafat.

 

Te-ar mai putea interesa și
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Explorăm impactul reducerii recompenselor pentru minerit, proiecțiile experților privind prețul Bitcoin după halvingul din aprilie 2024 și felul în care acest eveniment ar putea să modeleze......
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
O dată cu încheierea mandatului interimar al lui Alexandru Savin, Senior Investment Manager la ROCA Investments, ROCA Agri ...
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Acţiunile şi obligaţiunile asiatice au scăzut vineri, în timp ce monedele de refugiu, aurul şi ţiţeiul au crescut, ...
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze naturale lichefiate (GNL) a Uniunii Europene ar putea atinge nivelul de vârf în acest an, pe măsură ce ...