Cîţu: România a depăşit 3,5 milioane persoane vaccinate, cu o doză sau două

România depăşeşte azi 3,5 milioane persoane vaccinate în România, cu o doză sau două. Ieri, au fost administrate 100.454 doze de vaccin, un record de la începutul campaniei.
Ion Dobreanu - vin, 07 mai 2021, 14:37
Cîţu: România a depăşit 3,5 milioane persoane vaccinate, cu o doză sau două

 

Iată postarea premierului:

„Astăzi depășim 3,5 milioane persoane vaccinate în România, cu o doză sau două. Și tot astăzi, la ora 16.00, începe Maratonul Vaccinării în București. Avem 50 de puncte de vaccinare deschise în două locații: Sala Palatului și Biblioteca Națională. La ora 18.00 voi fi prezent la Sala Palatului, să încurajez românii să se imunizeze pentru a reveni la normalitate. V-am spus, dacă aș putea, m-aș mai vaccina o dată.
Rock on, Romania! Suntem din ce în ce mai aproape de revenirea la normalitate!”

Astăzi depășim 3,5 milioane persoane vaccinate în România, cu o doză sau două. Și tot astăzi, la ora 16.00, începe…

Posted by Florin Cîţu on Friday, May 7, 2021

Maratonul vaccinării anti-COVID care se va desfăşura la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională din Bucureşti şi la care vor participa aproximativ 1.200 de voluntari – medici, asistenţi medicali, rezidenţi şi studenţi medicinişti – începe vineri, de la ora 16,00, şi se va încheia luni.

Dintre cei 1.200 de voluntari – 260 sunt medici, 300 asistenţi medicali, 135 de rezidenţi şi 500 de studenţi.

La Sala Palatului vor fi organizate 40 de cabinete de imunizare iar la Biblioteca Naţională – zece cabinete.

„Asigurăm o vaccinare timp de 24 de ore din 24 în cele trei zile, cu mici pauze tehnice de curăţenie, în cele două locaţii – la Sala Palatului, unde sunt 40 de cabinete de vaccinare, şi la Biblioteca Naţională, unde sunt zece cabinete. În total, 50 de fluxuri de vaccinare, operate de circa 1.200 de voluntari. Sunt voluntari, nu sunt plătiţi. (…) Evenimentul este sprijinit de Colegiul Medicilor din Bucureşti, de Ordinul Asistenţilor Medicali din Bucureşti, având ajutor de la Primăria Capitalei, prin ASSMB, şi ajutor din partea DSP”, declara, miercuri, într-o conferinţă de presă, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Viorel Jinga.

Potrivit rectorului, acţiunea va începe vineri, la ora 16,00, şi se va termina pe 10 mai, la ora 8,00, însă dacă vor mai fi la rând persoane care doresc să se vaccineze, vor fi şi acelea imunizate.

„Vom derula acest eveniment prin două paliere importante: prima – activitatea efectivă de vaccinare, dar, în acelaşi timp, vom face şi activitate de a creşte gradul de informare de către comunitatea medicală din universitatea noastră pentru a lămuri populaţia să se vaccineze, vaccinarea fiind soluţia optimă pentru a depăşi această situaţie epidemiologică în care ne aflăm”, susţinea Viorel Jinga.

Astfel, se va organiza un studio video, de la care se vor face transmisiuni live de la Sala Palatului, iar purtători de cuvânt vor fi medici cu experienţă din diferite domenii, care vor susţine latura informaţională a proiectului.

De asemenea, vor fi şi momente muzicale de pian şi vioară şi vor fi prezenţi sportivi, artişti, dar şi alte vedete.

„Primăria ne-a ajutat şi cu autobuzele care vin spre cele două locaţii, să vină cu o frecvenţă mai mare şi să circule şi noaptea”, preciza rectorul.

Coordonatorul campaniei de imunizare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, va fi unul dintre medicii care vor administra vaccin împotriva SARS-CoV-2 la maratonul organizat în Bucureşti.

„Vaccinul distribuit va fi de la compania Pfizer. (…) Inclusiv eu voi fi prezent şi voi vaccina în ziua de vineri în centrul de la Sala Palatului”, anunţa Valeriu Gheorghiţă în cadrul unei conferinţe de presă.

Cu ocazia maratonului de vaccinare, circulaţia autobuzelor pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 şi 368 va fi extinsă şi pe parcursul nopţii.

„Oricine vrea să se vaccineze cu vaccinul anti-COVID-19 o poate face fără niciun fel de programare începând de vineri, la ora 16,00, şi până luni, la ora 8,00. Împreună cu STB, am convenit să extindem şi noaptea circulaţia autobuzelor pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 şi 368, pentru a facilita transportul bucureştenilor la centrele de vaccinare şi înapoi spre casă”, a scris edilul general pe Facebook.

Zi record ieri (6 mai 2021) – 100.454 persoane – imunizate în 24 de ore

Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea împotriva COVID-19 informează că, în ultimele 24 de ore, au fost administrate 100.454 doze de vaccin, dintre care 83.237 – Pfizer, 8.547 – Moderna, 7.778 – AstraZeneca şi 892 – Johnson&Johnson, potrivit datelor puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Sănătate Publică prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

Conform unui comunicat al CNCAV transmis joi AGERPRES, 41.358 persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar 59.096 persoane cu cea de-a doua.

De la începutul campaniei de vaccinare, din 27 decembrie 2020, au fost administrate 5.688.721 de doze unui număr de 3.491.189 de persoane, dintre care 1.293.657 au primit o doză şi 2.197.532 şi pe cea de-a doua.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 111 de reacţii adverse – trei de tip local şi 108 de tip general.

De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 14.522 de reacţii adverse la vaccinurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca – 1.547 de tip local şi 12.975 de tip general.

CNCAV menţionează că 150 de reacţii adverse sunt în curs de investigare.

Te-ar mai putea interesa și
Mircea Fechet: Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis un dosar EU-Pilot
Mircea Fechet: Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis ...
Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis un dosar EU-Pilot, informează ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet,......
Restart Energy a finalizat lucrările la o centrală solară pentru compania Romtextil, care au costat peste jumătate de milion de euro
Restart Energy a finalizat lucrările la o centrală solară pentru compania Romtextil, care au costat peste jumătate de ...
Restart Energy a anunțat astăzi că a finalizat construcția și instalarea unui sistem de generare a energiei fotovoltaice ...
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP Inc. au anunțat un parteneriat istoric, pe mai mulți ani pentru promovarea inovării sustenabile și pentru ...
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane ...