CJ Dolj: Numărul zborurilor săptămânale între Craiova şi Milano va creşte de la două la patru curse

Numărul zborurilor săptămânale între Craiova şi Milano va creşte de la două la patru curse, a anunţat, joi, şeful Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, care a precizat că în momentul de faţă pe această rută se zboară cu "casa închisă".
Economica.net - joi, 19 sept. 2013, 16:41
CJ Dolj: Numărul zborurilor săptămânale între Craiova şi Milano va creşte de la două la patru curse

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a declarat că instituţia pe care o conduce a demarat deja procedurile legale pentru suplimentarea curselor aeriene pe ruta Craiova – Milano.

„Numărul solicitărilor de a zbura pe această rută ne-a depăşit aşteptările. De la lansarea cursei Craiova – Milano am primit foarte multe cereri, astfel încât cele două zboruri, operate de WizzAir în fiecare luni şi vineri, nu acoperă toate aceste solicitări. Practic, se zboară cu casa închisă. Am hotărât, de comun acord cu managementul Aeroportului Craiova, să venim în întâmpinarea pasagerilor şi să mărim frecvenţa zborurilor de la două la patru curse săptămânal. Luăm această decizie cu toată convingerea, dar şi cu bucuria că atingem unul dintre obiectivele pe care ni le-am propus atunci când am demarat proiectul reabilitării şi modernizării aeroportului, anume creşterea conexiunilor directe între Craiova şi principalele oraşe ale spaţiului comunitar”, a declarat Ion Prioteasa.

Preşedintele CJ Dolj a spus că îşi doreşte ca numărul de zboruri între Craiova şi Roma, Milano şi Londra să ajungă la nouă, până la sfârşitul anului.

„La sfârşitul acestui an, vom avea săptămânal nouă curse către aceste trei metropole europene. La acestea se adaugă alte trei noi rute către destinaţii europene de top – Barcelona, Dortmund şi Bologna, care vor fi operaţionale din 2014”, a mai spus Prioteasa.

La rândul său, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cristinel Iovan, a declarat că se aşteaptă ca de anul viitor pe Aeroportul Craiova să opereze 16 curse săptămânal.

„Este un angajament pe care managementul aeroportului şi Consiliul Judeţean Dolj l-au asumat şi prin care, iată, legăm Craiova, capitală a regiunii Oltenia, de Europa”, a spus Iovan.

În urmă cu o săptămână, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, anunţa scoaterea la licitaţie a trei rute aeriene noi, care să lege Craiova de Barcelona (Spania), Bologna (Italia) şi Dortmund (Germania), cursele urmând să fie subvenţionate în baza schemei de ajutor la înfiinţare, aprobată de către Comisia Europeană.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Speedweel demarează construcția primelor apartamente din proiectul PALTIM din Timișoara, o investiție totală de 65 de milioane de euro
Speedweel demarează construcția primelor apartamente din proiectul PALTIM din Timișoara, o investiție totală de 65 de ...
Dezvoltatorul cu acționari belgieni lansează vânzările pentru prima clădire rezidențială din proiectul PALTIM, cu ...
Criza Covid-19 loveşte din plin Ucraina: Record de noi infectări şi decese
Criza Covid-19 loveşte din plin Ucraina: Record de noi infectări şi decese
Ucraina a consemnat vineri a doua zi succesivă cu bilanţuri record ale infectărilor cu coronavirus şi deceselor, a comunicat ...
Caixabank ar putea să îşi vândă participaţia de 9,92% pe care o deţine la Erste Group
Caixabank ar putea să îşi vândă participaţia de 9,92% pe care o deţine la Erste Group
Grupul bancar spaniol Caixabank a anunţat joi că analizează posibilitatea vânzării întregii sale participaţii de 9,92% ...