Clasa pregătitoare şi clasa I. Peste 44.000 de cereri de înscriere până astăzi la 12.00

Peste 44.000 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare şi clasa I au fost înregistrate până joi la ora 12.00, majoritatea acestora, mai precis 39.786, fiind pentru copiii care împlinesc 6 ani înainte de 1 septembrie 2013, iar restul, pentru cei care vor avea această vârstă după data menţionată.
Economica.net - joi, 04 apr. 2013, 11:15
Clasa pregătitoare şi clasa I. Peste 44.000 de cereri de înscriere până astăzi la 12.00

„Până joi, 4 aprilie, ora 12.00, au fost înregistrate 44.133 de cereri de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2013-2014. Din totalul acestora, 39.786 sunt solicitări pentru copiii care împlinesc 6 ani înainte de 1 septembrie 2013, iar 4.347 pentru copiii care împlinesc 6 ani începând cu 1 septembrie 2013”, se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Potrivit datelor centralizate de minister, 2.745 de cereri au fost completate online, pe formularul disponibil pe site-ul MEN, www.edu.ro, la secţiunea Înscrierea în învăţământul primar, 1.485 fiind deja validate la secretariatele unităţilor de învăţământ unde părinţii au aplicat.

„Procesul de înscriere se desfăşoară în condiţii optime, în toată ţara, fără situaţii speciale în ceea ce priveşte funcţionarea aplicaţiei informatice”, au mai spus reprezentanţii MEN.

Până miercuri la ora 20.00, respectiv în primele două zile de înscrieri, numărul cererilor înregistrate era de 35.272.

Marţi au început înscrierile în învăţământul primar pentru anul şcolar 2013-2014, prima etapă urmând să se încheie în 22 aprilie.

În prima zi de înscriere în învăţământul primar au fost înregistrate 17.510 cereri, dintre care 16.190 pentru copii care vor împlini şase ani înainte de 1 septembrie şi 1.320 pentru copii care vor împlini şase ani după această dată.

Potrivit Ministerului Educaţiei, pentru a putea fi luate în considerare, toate cererile completate on-line trebuie să fie semnate la sediul unităţii de învăţământ unde părinţii doresc să îşi înscrie copiii. Părinţii trebuie să prezinte la înscriere copiile şi originalele actului de identitate, ale certificatului de naştere al copilului. De asemenea, părinţii trebuie să prezinte, acolo unde este cazul, documentul care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare sau clasei I, act justificativ necesar pentru copiii care împlinesc vârsta de şase ani şi, respectiv, şapte ani după 31 august 2013.

Detalii privind circumscripţiile şcolare unde se realizează înscrierile şi paşii pe care îi au de parcurs pentru înscriere pot fi găsite pe site-urile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe cel al municipiului Bucureşti.

De asemenea, informaţii privind înscriere pot fi primite şi apelând numărul Tel Verde, accesibil în fiecare judeţ, respectiv 00 800 816 xyz , unde xyz reprezintă indicativul pentru fiecare judeţ în parte (de exemplu, pentru judeţul Arad – 257), a precizat Ministerul Educaţiei.

Programul de înscriere în fiecare unitate de învăţământ este de luni până vineri, între orele 08.00 şi 20.00, şi sâmbăta, între orele 08.00 şi 13.00. Părinţii pot fi programaţi pentru înscriere de către unitatea de învăţământ.

Afişarea listei copiilor înscrişi se va face în data de 29 aprilie, la sediul fiecărei unităţi de învăţământ, pe site-urile şcolilor, acolo unde acestea există, ale inspectoratelor şcolare judeţene şi, respectiv, pe cel al municipiului Bucureşti.

Cea de-a doua etapă de înscriere are loc în perioada 8-17 mai şi este destinată doar copiilor care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ după prima etapă. Lista finală va fi publică în data de 24 mai.

Ministerul Educaţiei va comunica zilnic situaţia înscrierilor efectuate şi centralizate.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Bucureștiului: Astăzi, de la 15:00, se deschide circulația pe primii kilometri ai A0 – șeful CNAIR
Autostrada Bucureștiului: Astăzi, de la 15:00, se deschide circulația pe primii kilometri ai A0 – șeful CNAIR
Miercuri, de la ora 15:00, se deschide circulația pe lotul 2 al Autostrăzii de Centură București (A0) Nord între nodul rutier cu DN1 și nodul rutier cu A3 (Autostrada București – Ploiești),......
Update: Reacția lui Predoiu. Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania
Update: Reacția lui Predoiu. Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania
Primarul municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru corupţie, a ...
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Netopia Holding S.A. de către Innova/7 SCA – Sicav Riaf
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Netopia Holding S.A. de către Innova/7 SCA – Sicav Riaf
Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Innova/7 SCA SICAV – RAIF intenționează să preia, prin intermediul ...
Scholz îi avertizează pe germani că urmează vremuri grele și arată acuzator spre Curtea Constituțională
Scholz îi avertizează pe germani că urmează vremuri grele și arată acuzator spre Curtea Constituțională
Cancelarul german Olaf Scholz şi-a avertizat marţi concetăţenii că vor urma dificultăţi financiare din cauza crizei ...