CNADNR lansează licitaţia pentru expertiza tehnică a lotului 3 din autostrada Orăştie-Sibiu, închis şi demolat parţial

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a anunţat, vineri, că lansează o licitaţie pentru un contract de expertiză tehnică asupra lucrărilor executate la lotul 3 al Orăştie – Sibiu, supranumis "autostrada scufundată" după ce a fost închis la zece luni după inaugurare din cauză că prezenta grave deficienţe, compania de stat încercând să obţină clarificări în legătură cu cauzele care au generat problemele pe tronsonul de autostradă.
Economica.net - vin, 01 apr. 2016, 12:28
CNADNR lansează licitaţia pentru expertiza tehnică a lotului 3 din autostrada Orăştie-Sibiu, închis şi demolat parţial

CNADNR a încheiat în mai 2011 un contract de proiectare şi execuţie pentru lotul 3, în lungime de 22 de kilometri, al Autostrăzii Orăştie – Sibiu, cu firma italiană Salini Impregilo.

Lotul a fost inaugurat în noiembrie 2014, cu două zile înainte de turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, în prezenţa premierului Victor Ponta, candidat la alegeri. În septembrie 2015, lotul a fost închis, iar o porţiune de câteva sute de metri a fost demolată, din cauză că au apărut fisuri şi denivelări grave pe şcarosabil.

CNADNR a considerat că firma italiană nu a respectat obligaţiile asumate, iar în ianuarie 2016 a notificat Salini Impregilo cu privire la încetarea contractului.

„În vederea finalizării acestui obiectiv, având în vedere stadiul execuţiei lucrărilor, a defectelor existente în şantier şi a lucrărilor rămase de executat, se impune clarificarea calităţii şi cantităţii lucrărilor executate în şantier prin expertizarea acestora. Expertiza se va pronunţa şi asupra Proiectului tehnic de execuţie”, se arată în comunicatul transmis vineri de CNADNR.

Valoarea estimată a contractului este de 1,8 milioane lei fără TVA, inclusiv cheltuieli diverse şi neprevăzute în procent de 10% din valoarea serviciilor. Suma va fi suportată din garanţia de bună execuţie a contractului reziliat. Durata contractului este 15 luni.

„Primele cinci luni ale contractului sunt pentru finalizare expertizei tehnice. După primele trei luni de la începerea contractului vor urma 12 luni necesare pentru instalarea sistemului de monitorizare a zonelor cu instabilitate a terenului”, se arată în comunicat.

Termenul limită de depunere al ofertelor este 16 mai 2016, tot atunci fiind şi data deschiderii ofertelor.

Recent, directorul general al CNADNR, Cătălin Homor, a declarat că lucrările de remediere a tronsonului de autostradă Orăştie-Sibiu, închis în septembrie 2015 între Sălişte şi Cunţa, vor începe în luna aprilie.

Te-ar mai putea interesa și
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat amenzile pentru e-Factura pâna la 1 iunie (Video)
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat ...
Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru activităţi productive şi pentru industria prelucrătoare, o schemă mult aşteptată pentru mediul de afaceri, în valoare de 500 de milioane......
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
ING Bank și-a reînnoit certificatele de securitate ale Home’Bank și a transmis un mesaj clienților.
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Air Malta, compania națională a insulelor malteze, va efectua ultimul zbor pe 30 martie. Guvernul maltez a decis în toamna ...
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Preşedinta în exerciţiu a Republicii Moldova, Maia Sandu, este favorită în perspectiva viitoarelor alegeri prezidenţiale ...