1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

News

CNI a lansat licitaţiile pentru stadioanele Steaua şi Arcul de Triumf din Bucureşti şi Municipal din Alexandria, Teleorman

Compania Naţională de Investiţii a lansat licitaţiile pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de construcţie şi/sau modernizare la trei stadioane din două capitale - una a României, cealaltă a judeţului Teleorman.

27 mar, 2018 | ECONOMICA.net

"Steaua" şi "Arcul de Triumf" din Bucureşti vor fi pregătite pentru meciurile din campionatul european de fotbal UEFA Euro 2020, potrivit anunţurilor publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Totodată, Stadionul Municipal din Alexandria, Teleorman, trebuie adus la standardele impuse de UEFA pentru meciurile din Liga I, potrivit documentaţiei ataşate procedurii de licitaţie.

Stadionul Steaua din cartierul bucureştean Ghencea este folosit în prezent de Clubul Sportiv al Armatei (CSA Steaua), care joacă în Liga a IV-a, iar complexul Arcul de Triumf găzduieşte echipa naţională de rugby. Stadionul Municipal din Alexandria este "casa" clubului local FCM Alexandria, care se bate în Liga a III-a.

Complexul Steaua va fi adus la standarde în urma unei investiţii de 215,4 milioane de lei (46 de milioane de euro). Arena va avea 30.500 de locuri şi va fi compatibilă cu standardele UEFA de nivelul 4.

Meciurile din competiţiile UEFA mai pot fi jucate pe "Arena Naţională" din Bucureşti, "Cluj Arena" din Cluj-Napoca şi "Ion Oblemenco" din Craiova.

În programul de modernizare sau construcţie de stadioane pentru pregătirea Euro 2020 au mai fost incluse stadioanele Rapid şi Dinamo din Bucureşti, aflate în faza de pregătiri şi studii de fezabilitate, procedurile de licitaţie pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor nefiind încă demarate.

Stadionul "Arcul de Triumf" din Bucureşti va fi modernizat cu o investiţie de 85,9 milioane de lei (18,4 milioane euro), în urma căreia va avea peste 8.000 de locuri.

Arena Municipală din Alexandria va înghiţi 38,9 milioane lei (8,3 milioane euro), pentru a ajunge la 5.500 de locuri, potrivit caietului de sarcini.

Investiţiile vor fi finanţate de la bugetul de stat.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO