1EUR = 4.8319 RON | Bucureşti 36 º

News

Comisia Europeană a notificat formal România că a îndeplinit condiţionalităţile privind ajutoarele de stat

Comisia Europeană a notificat formal România în legătură cu ridicarea condiţionalităţii referitoare la existenţa unui cadru legislativ pentru aplicarea efectivă a normelor Uniunii Europene privind ajutoarele de stat în domeniul fondurilor structurale şi de investiţii europene, se arată într-un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene.

18 oct, 2016 | Agerpres

România devine, astfel, primul stat membru al Uniunii Europene care îndeplineşte condiţionalitatea privind ajutorul de stat, evitând o posibilă suspendare a plăţilor. precizează MFE. Autorităţile de la Bruxelles declară îndeplinit Planul de acţiune convenit de responsabilii români cu oficialii Comisiei Europene.

'Mulţumesc colegilor din Ministerul Fondurilor Europene şi specialiştilor din Consiliul Concurenţei pentru seriozitate şi maniera coerentă în care au abordat măsurile aferente îndeplinirii condiţionalităţii privind ajutoarele de stat. În perioada imediat următoare, aşteptăm de la Comisie şi alte veşti bune care să ateste progresele făcute de noi şi să consfinţească îndeplinirea şi a altor condiţionalităţi', a declarat Dragoş Dinu, secretar de stat în cadrul Ministerului Fondurilor Europene, citat în comunicat.

Condiţionalităţile ex-ante au fost negociate de fiecare stat membru cu Comisia Europeană şi reprezintă măsuri de pregătire a legislaţiei/ instituţiilor pentru o bună utilizare a fondurilor europene. Termenul-limită până la care România trebuie să îndeplinească toate condiţionalităţile este 31 decembrie 2016. Întârzierea îndeplinirii condiţionalităţilor putea duce la suspendarea integrală sau parţială a plăţilor aferente Programelor Operaţionale care sunt vizate de respectivele condiţionalităţi, se mai arată în comunicat.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO