1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 26 º

Extern

Compania cehă de minerit OKD a depus cerere de intrare în insolvenţă

Principala subsidiară de producţie a grupului minier ceh New World Resources (NWR) a depus marţi cererea de intrare în insolvenţă, devenind ultima companie minieră din întreaga lume care vrea să se protejeze de creditori din cauza scăderii preţurilor care au făcut afacerile din minierit neprofitabile, informează Reuters.

03 mai, 2016 | ECONOMICA.net

OKD AS, principalul producător de cocs siderurgic din Cehia, a precizat că nu are suficiente fonduri pentru a-şi plăti datoriile dar că se aşteaptă să primească plăţi de la clienţii săi, printre care se numără şi combinatul siderurgic din Cehia al ArcelorMittal şi cel din Slovacia al U.S. Steel, şi astfel că continue operaţiunile şi să plătească salariile.

"Deşi aceasta a fost o decizie foarte dificil de luat, acest pas voluntar este alegerea corectă pentru viitorul OKD, angajaţii săi şi regiune", a declarat preşedintele companiei OKD, Dale Ekmark.

OKD, care are aproximativ 13.000 de angajaţi în una din cele mai sărace regiuni din Cehia, are datorii de 65 milioane de euro către grupul mamă, New World Resources, care săptămâna trecută a avertizat că OKD va da faliment dacă Guvenul ceh şi creditorii companiei nu ajung la un acord de preluare sau restructurare.

NWR este ultima dintr-un lung şir de companii de minerit care se confruntă cu probleme din cauza supracapacităţilor, încetinirii economiei chineze, înăspririi normelor de mediu şi scăderii preţului la gazele naturale care face mineritul de cărbune siderurgic neprofitabil în multe locuri.

Sursa: AGERPRES

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO