Compania germană EUSOLAG a emis obligațiuni verzi de 125 mil. euro pentru proiecte fotovoltaice, inclusiv în România

Dezvoltatorul german European Solar AG (EUSOLAG), a emis o tranșă de obligațiuni verzi în valoare de 125 milioane de euro  pentru a-și finanța, printre altele, achiziția de proiecte fotovoltaice în Bulgaria și România, a declarat directorul executive al companiei, Ivan Sirakov, pentru Renewables Now.
Mihai Nicuţ - joi, 07 apr. 2022, 10:29
Compania germană EUSOLAG a emis obligațiuni verzi de 125 mil. euro pentru proiecte fotovoltaice, inclusiv în România

Obligațiunile sunt scadente în martie 2027 și au un cupon de 6,25% pe an. Au fost certificate ca „verzi” de către compania de cercetare și analiză de investiții ISS ESG, deținută de Deutsche Boerse. Titlurile sunt tranzacționate pe bursele din Frankfurt, Berlin și Duesseldorf, precum și pe platformele UBS Bond Port, UPIN și Bloomberg ALLQ.

Veniturile din emisiunea de obligațiuni vor fi utilizate pentru extinderea portofoliului de fotovoltaice al EUSOLAG. Compania a achiziționat deja un prim proiect de 4 MW în stadiul “gata de construcție”, cu toate autorizațiile de racordare necesare. Operațional în al treilea trimestru al anului 2022, parcul solar va genera peste 5 milioane kWh de electricitate verde pe an. Acum au loc discuții pentru vânzarea energiei.

În plus, compania are proiecte de 115 MW de în proceduri de achiziție, situate în Bulgaria și România. Proiectele au o capacitate cuprinsă între 4 MW și 12 MW fiecare și vor fi puse în funcțiune treptat, începând cu al treilea trimestru al anului 2022, a spus Sirakov. Oficialul estimează o consolidare a activelor companiei de până la 20 MW în în România, Bulgaria, precum și în țările UE din regiunea mediteraneană și Europa Centrală.

Investitorul din Frankfurt caută să construiască un portofoliu de centrale fotovoltaice în valoare de peste 500 de milioane de euro în următorii cinci ani. EUSOLAG va încerca să maximizeze veniturile parcurilor fotovoltaice prin vânzări pe piața spot, precum și prin acorduri bilaterale de achiziție de energie (PPA), a declarat la începutul acestei luni Daniel Spinnler, membru în consiliului de administrație.

Te-ar mai putea interesa și
Avertismentul analiştilor, cel mai cumplit coşmar pentru populaţie şi patroni. Cea mai probabilă este creşterea TVA cu 2-3 puncte procentuale, din 2025 – CFA România
Avertismentul analiştilor, cel mai cumplit coşmar pentru populaţie şi patroni. Cea mai probabilă este creşterea TVA ...
Anul viitor am putea vedea o creştere a TVA-ului, iar majorarea ar putea fi de 2 - 3 puncte procentuale, a declarat, luni, Alexandra Smedoiu, preşedintele Asociaţiei CFA România, la lansarea......
„Made in Germany” scârţâie în continuare – Industria din cea mai mare economie din UE nu dă semne de redresare. Germania nu îşi revine încă (Reuters)
„Made in Germany” scârţâie în continuare – Industria din cea mai mare economie din UE nu dă semne ...
Comenzile pentru bunuri "Made in Germany" au scăzut peste aşteptări în august, amplificând temerile că redresarea celei ...
Ce spune şeful ELCEN despre cum va fi iarna 2024-2025 în Bucureşti – Ce probleme vor fi la termoficarea din Capitală
Ce spune şeful ELCEN despre cum va fi iarna 2024-2025 în Bucureşti – Ce probleme vor fi la termoficarea din Capitală
Iarna aceasta există stoc de gaze, iar în condiţiile în care va fi o iarnă similară cu precedentele nu estimăm să ...
Proiectul de gaze Neptun Deep este în grafic. “O să vedeți surprize plăcute cât de curând”
Proiectul de gaze Neptun Deep este în grafic. “O să vedeți surprize plăcute cât de curând”
Cristian Hubati, director responsabil pentru activitatea de Explorare și Producție la OMV Petrom, spune că proiectul de ...