1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 15 º

Companii

Compania niponă Calsonic Kansei investeşte 30 milioane euro într-o fabrică de componente electronice la Ploieşti

Compania niponă Calsonic Kansei îşi extinde businessul din România prin investirea a 30 milioane euro într-o fabrică de componente electronice, la Ploieşti, unde va crea circa 300 de noi locuri de muncă, informează luni Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

23 oct, 2017 | Agerpres

Decizia finală a fost luată ca urmare a discuţiilor purtate de ministrul Ilan Laufer cu reprezentanţii Calsonic Kansei, cu ocazia vizitei din luna septembrie în Japonia şi a fost comunicată printr-o scrisoare oficială a directorului de operaţiuni pentru România, Hiroyuki Horii.

'Salut decizia companiei japoneze, care dovedeşte încrederea în România, dovedeşte că deciziile şi strategiile pentru extinderea investiţiilor în România au dat roade şi îmi exprim speranţa că şi acest proiect va fi unul de succes, care va aduce plusvaloare atât pe plan local cât şi naţional', a spus ministrul Laufer.

Acest fapt este un prim rezultat concret al vizitei în Asia din perioada 16 -22 septembrie 2017, în timpul căreia ministrul Ilan Laufer şi Teiji Teramoto, Head of Global Business Mizuho Bank au semnat Memorandumul de Înţelegere între Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi Mizuho Bank privind colaborarea pentru stimularea şi susţinerea prin intermediul Mizuho Bank a investiţilor bilaterale si promovarea extinderii economice a companiilor româneşti şi japoneze. Astfel, Mizuho Bank va aduce noi investiţii japoneze în România, susţinând financiar, în acelaşi timp, o parte dintre acestea.

În primul semestru al anului 2017, schimburile comerciale româno - japoneze au totalizat 303,16 milioane de dolari, din care export românesc 110,60 milioane de dolari (în creştere cu 2,54% faţă de perioada similară a anului precedent) şi import 192,56 milioane de dolari (în creştere cu 9,34%).

În România funcţionează 329 de societăţi cu participare japoneză de capital, cu o valoare totală a capitalului social subscris de 181,06 milioane de dolari, plasând Japonia pe locul 24 în clasamentul ţărilor care au realizat investiţii directe în România, potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, disponibile la 31 iulie.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO