Companiile auto au confirmat deja prezența a 17 mărci de automobile la SAB & Accesorii 2013

Companiile care importă sau distribuie automobile pe piața românească au confirmat deja prezența a 17 mărci de automobile la ediția 2013 a Salonului Auto București & Accesorii, a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, Sorin Rădăcineanu, coordonator al proiectului Salonului auto, reprezentantul companiei Premium Expo.
Economica.net - mie, 18 sept. 2013, 15:36
Companiile auto au confirmat deja prezența a 17 mărci de automobile la SAB & Accesorii 2013

La ediția din acest an, care se va desfășura în perioada 10—20 octombrie, la Romaero Băneasa, vor fi prezente mărcile Chevrolet, Citroen, Ford, Honda, Hyundai, Isuzu, Jaguar, Kia, Land Rover, Mazda, Mercedes—Benz, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Seat, Skoda, iar organizatorii spun că fac toate eforturile ca și cel mai mare producător național—Dacia—să fie reprezentat la salon, cu noua Dacia Duster, lansată recent la Salonul de la Frankfurt.

SAB & Accesorii împlinește 20 de ani de la prima sa ediție. Evenimentul se va desfășura pe parcursul a 10 zile—perioada tradițională a unui salon anual de anvergură, care include două weekend-uri—și este organizat sub patronajul Ministerului Economiei, Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Transporturilor și cu sprijinul Primăriei București și Registrului Auto Român.

La ediția din acest an, vor fi prezente autoturisme, autoutilitare, motociclete, biciclete, piese și accesorii auto, echipamente și utilaje pentru service-uri și spălătorii auto, sisteme audio și de navigație, societăți de leasing și de asigurări auto, presa de specialitate. De asemenea, nu vor lipsi mașinile clasice și de epocă, precum și o gamă largă de mașini modificate, în cadrul Salonului fiind organizat un concurs în care va fi premiată cea mai frumoasă mașină clasică.

Țiriac Auto va aduce în premieră națională noul Mercedes S Class, noul Range Rover Sport, Jaguar F Type și Hyundai i35 facelift. Honda Auto România va lansa în premieră absolută modelul CR-V echipat cu noul motor diesel i-DTEC de 1,6 litri 120 CP și va expune la stand modelele Accord H Sedan 2.4 Type S—nou introdus în România, Jazz cu motor 1.4 pe benzină, Civic Hatchback, Civic Sedan 1.8.

Trust Motors, importatorul Peugeot și Citroen, expune întreaga gamă de modele reprezentative pentru toate segmentele, inclusiv sportivul RCZ facelift și noul crossover Peugeot 2008. Pentru marca Citroen, noutățile la SAB vor fi C4 Picasso și Grand C4 Picasso, modele lansate de curând în Europa.

Metrotehnica Internațional va fi prezentă la SAB cu modelele celor trei mărci din portofoliul său—SEAT, Skoda și Ducati, Badsi Nissan va aduce Navarra și Micra, Opel și Chevrolet vor fi reprezentate de dealerul Di-Bas, Kia Rom Auto va aduce modelele Kia cee’d, Rio, Sorento, Optima, Sportage, dar și modelul Isuzu D-Max 2.5 DSL.

Mobility Networks va prezenta la SAB echipamente și accesorii pentru persoane cu dizabilități care nu renunță, însă, la automobil, Standox va aduce noua linie de vopsea Standoblue, Brenntag va prezenta produse folosite la reducerea gazelor de eșapament, iar 9695 va aduce în premieră pentru România cardurile de asistență rutieră fără limită de intervenții.

OTP Leasing va prezenta o ofertă specială pentru potențialii clienți, cu comision zero de management pentru persoane juridice și PFA, iar Piraeus Leasing și Piraeus Insurance Broker vor veni, de asemenea, cu oferte speciale.

Organizatorii promit și o serie de evenimente conexe pentru adăugarea unui plus de valoare salonului—expoziție de mașini clasice, show-uri aviatice cu Iacării Acrobați, care vor face demonstrații aeriene, inclusiv nocturne, cu două avioane YAK 52TW, show-uri de parașutism, de drift și demonstrații off-road cu 15 mașini și cu participarea campionului național de raliuri Edwin Keleti.

„Industria auto este un sector industrial prioritar. În 2012, cifra de afaceri a fost de 13 miliarde de euro, din care patru miliarde de euro pentru cei doi producători naționali, Dacia și Ford. Producția a fost de 350.000 de autovehicule, în marea sa majoritate fiind exportată. Exportul industriei auto reprezintă 20% din exporturile totale ale României’, a declarat șeful Direcției de Politici Industriale din Ministerul Economiei, Cristian Leucuța.

La rândul lor, Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice și Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) au apreciat această inițiativă, considerând că organizarea unui Salon auto este benefică atât pentru cetățeni, cât și pentru industria auto.

„Având în vedere că este încă în derulare Programul Rabla, considerăm că Salonul este o oportunitate pentru a vedea noi tehnologii—vorbim aici de mașinile electrice, toate aceste lucruri care converg spre protecția mediului, care reprezintă un obiectiv principal pentru minister și pentru AFM’, a declarat, pentru AGERPRES, Raluca Heleșteanu, consilier al președintelui AFM.

Ultimul Salon internațional auto, de anvergură, a avut loc la București în 2007. Organizatorii SAB spun că relația cu Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile APIA este excelentă, chiar dacă ediția din acest an nu se va desfășura sub patronajul asociației, și speră ca SAB să-și recapete dimensiunea internațională odată cu revenirea pieței auto din România.

Te-ar mai putea interesa și
Geely și o companie spaniolă vor produce mașini la fosta uzină Nissan de lângă Barcelona
Geely și o companie spaniolă vor produce mașini la fosta uzină Nissan de lângă Barcelona
Grupul chinez Geely, în parteneriat cu firma spaniolă EV Motors, vor asambla mașini la uzina de lângă Barcelona în care Nissana produs până în 2021 pick-up-ul Navara....
FMI prognozează că economia mondială va crește cu 3,2% în 2024 și 2025
FMI prognozează că economia mondială va crește cu 3,2% în 2024 și 2025
Economia mondială ar urma să înregistreze încă un an de creştere lentă, dar constantă, pe fondul avansului SUA, al ...
Iohannis a promulgat legea prin care Ministerul Finanțelor primește dreptul de a reprezenta România în toate litigiile arbitrale internaţionale
Iohannis a promulgat legea prin care Ministerul Finanțelor primește dreptul de a reprezenta România în toate litigiile ...
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi legea de aprobare a Ordonanţei de urgenţă 6/2024, conform căreia se acordă ...
Nissan plănuiește că până în 2029 să producă în masă autovehicule electrice alimentate cu baterii de ultimă generație
Nissan plănuiește că până în 2029 să producă în masă autovehicule electrice alimentate cu baterii de ultimă generație
Nissan Motor se aşteaptă ca până la începutul lui 2029 să producă în masă vehicule electrice (EV) alimentate cu ...