Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor occidentale neprietenoase”

Ministerul rus al Educaţiei a introdus golful la orele de educaţie fizică în licee, decizie criticată de Partidul Comunist rus, care consideră că acest sport este străin culturii naţionale ruse şi o tradiţie a elitelor occidentale, relatează luni agenţia EFE, relatează Agerpres.
AGERPRES - lun, 15 apr. 2024, 21:07
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al

„Jocul de golf este o tradiţie a elitelor occidentale neprietenoase (faţă de Rusia), o tradiţie a anglo-saxonilor”, a declarat agenţiei RIA Novosti liderul Partidului Comunist rus, Serghei Malinkovici.

Acesta consideră „de neînţeles” faptul că Ministerul Educaţiei de la Moscova le impune „copiilor ruşi care trăiesc în sânul familiilor muncitoare un joc al imperialiştilor bogaţi”.

Anterior, acest minister a motivat introducerea golfului la orele de sport în şcoli, apreciind că „este un mijloc eficace de educaţie fizică şi de asemenea contribuie la dezvoltarea completă a elevilor”.

„Golful, ca mijloc educativ le formează elevilor un simţ al patriotismului şi calităţi morale. Această activitatea sportivă aduce disciplină în rândul participanţilor, îi învaţă autocontrolul în situaţii de stres şi respectul faţă de adversari”, mai explică Ministerul rus al Educaţiei.

Pe lângă golf, acest minister are în vedere ca în programa de educaţie fizică să fie introduse odată cu următorul an şcolar, care începe la 1 septembrie, de asemenea sporturi precum alpinism, hochei pe iarbă, box, judo şi altele.

Liderul comuniştilor ruşi sugerează în schimb ca în şcoli copiii să practice jocuri tradiţionale ruseşti şi „nu jocuri populare în rândul aristocraţilor lumii occidentale”.

Sursa foto: Flickr

Te-ar mai putea interesa și
„Autostrada Ford” – DEx12: Mobilizare bună a UMB pe șantierul tronsonului 4 – CNAIR VIDEO
„Autostrada Ford” – DEx12: Mobilizare bună a UMB pe șantierul tronsonului 4 – CNAIR VIDEO
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a postat vineri imagini cu șantierul tronsonului 4 al Drumului Expres Craiova - Pitești (DEx12). Potrivit CNAIR, mobilizarea......
Gazele naturale se scumpesc pe piețe în România și în Europa. Care este cauza
Gazele naturale se scumpesc pe piețe în România și în Europa. Care este cauza
Prețul gazelor naturale tranzacționat pe piața pentru a doua zi de la București a crescut semnificativ, în linie cu ...
Au început să producă într-o sufragerie, iar acum, după 30 de ani, au rulaje de 35 de milioane euro din vânzarea de etichete. Povestea de business a unei familii de români
Au început să producă într-o sufragerie, iar acum, după 30 de ani, au rulaje de 35 de milioane euro din vânzarea de ...
Rottaprint, prima tipografie flexografică cu acționat 100% românesc, înființată de familia Nechita-Rotta în urmă ...
Tribunalul ICC interzice Gazprom să apeleze la instanţele ruseşti pentru disputele cu companiile europene
Tribunalul ICC interzice Gazprom să apeleze la instanţele ruseşti pentru disputele cu companiile europene
Un tribunal al Camerei Internaţionale de Comerţ (ICC) a interzis grupului Gazprom să continue în Rusia procedurile judiciare ...