Concurenţă: Vrem să extindem şi în alte oraşe „Monitorul preţurilor”, dar deocamdată nu avem bani pentru acest demers

Consiliul Concurenţei (CC) va analiza modul în care funcţionează platforma 'Monitorul preţurilor' timp de şase luni şi ar putea decide extinderea ei în alte oraşe din ţară, însă bugetul pentru acest an al instituţiei nu prevede fonduri pentru un astfel de demers, a declarat, joi, preşedintele CC, Bogdan Chiriţoiu.
Economica.net - joi, 19 ian. 2017, 12:37
Concurenţă: Vrem să extindem şi în alte oraşe

‘Evaluăm acest proiect pentru o perioadă de şase luni. Dacă merge bine pe Bucureşti, am vrea să îl extindem, ceea ce ar însemna, într-un caz fericit, sfârşitul acestui an’, a spus Chiriţoiu.

Potrivit acestuia, până acum, platforma a stârnit un interes foarte mare din partea utilizatorilor, având în vedere că el este aplicat doar pentru Capitală.

‘Ne-a luat doi ani să convingem companiile să coopereze şi să punem totul la punct. Este un proiect care a pornit foarte bine, a avut un interes imens la început. În prima zi, monitorul a avut 1.950.000 de utilizatori unici, ceea ce, pentru Bucureşti, este gigantic. Acum acum numărul utilizatorilor s-a stabilit la 15.000 – 20.000 de persoane pe zi’, a susţinut Chiriţoiu.

El a arătat că, până acum, nu există plângeri din partea utilizatorilor cu privire la această platformă.

‘Vom vedea dacă platforma merge bine. Ce înseamnă asta: să nu avem plângeri – şi nu avem până acum – că nu sunt actualizate preţurile, că informaţiile nu sunt corecte sau că sunt prea vechi. Repet, până acum nu avem genul acesta de sesizări. Am stabilit şi cu Protecţia Consumatorilor dacă au ei plângeri de acest tip să ne transmită’, a mai spus preşedintele Consiliului Concurenţei.

Potrivit acestuia, proiectul va permite existenţa unui istoric al preţurilor, iar, din acest motiv, şi Institutul Naţional de Statistică este interesat de acest demers.

Chiriţoiu a amintit că softul a fost făcut pe gratis, în regim de voluntariat, de fundaţia GS1, însă, pentru extinderea proiectului nu există fonduri şi nici nu vor fi prevăzute în bugetul din acest an al instituţiei.

‘Nu avem nimic bugetat în acest sens. Ideea veche era să accesăm fonduri europene. Ieri am avut o discuţie la Ministerul de Finanţe şi nu ne aşteptăm să avem anul acesta bani pentru lucruri pentru care nu am avut bani anii trecuţi. Ni s-a spus clar că resursele vor fi mai mici pentru toată lumea, mai mici decât anul trecut, deci nu avem nicio speranţă să încapă în buget lucruri pe care nu le-am făcut anul trecut’, a precizat oficialul Consiliului.

El a adăugat că singura speranţă ar veni de la o eventuală rectificare bugetară: ‘La rectificare, dacă va fi un miracol economic şi vedem încasările cum cresc, în vară, vom vedea. Dar, până acum, prognoza pe bugetul actual nu este optimistă’.

Consiliul Concurenţei a lansat, la finele lunii noiembrie 2016, platforma online ‘Monitorul preţurilor’, care oferă posibilitatea cumpărătorilor să compare tarifele la produse alimentare de bază comercializate de către retaileri.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...