Constantin: Pentru ministerul Agriculturii, proiectul Roşia Montană e bun

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, marţi, că proiectul Roşia Montană este absolut necesar, dar este perfectibil şi a arătat că este bun din punctul de vedere al ministerului, însă condiţionează votul său din Parlament de riscurile asupra mediului.
Economica.net - mar, 08 oct. 2013, 16:17
Constantin: Pentru ministerul Agriculturii, proiectul Roşia Montană e bun

„Din punctul de vedere al partidului, sunt foarte multe voci care sunt împotrivă şi sunt foarte multe voci pentru. După ce voi urmări dezbaterile dumneavoastră din Parlament, voi lua o decizie în privinţa votului meu. Din punctul de vedere al Ministerului Agriculturii, este un proiect bun, dar trebuie să iau în considerare şi situaţia mediului. Trebuie văzute care sunt riscurile din punctul de vedere al mediului, aceasta este singura chestiune care stă în calea votului meu”, a afirmat, la Comisia parlamentară privind Roşia Montană, Daniel Constantin, care este şi deputat PC, întrebat de parlamentari cum va vota acest proiect.

El a spus că avizul Ministerului Agriculturii la acest proiect a fost unul favorabil şi este „un proiect absolut necesar”.

„Cred că este un proiect absolut necesar, dar este un proiect perfectibil”, a arătat Constantin.

Ministerul Agriculturii a fost avizator al proiectului deoarece, dacă se va aproba exploatarea respectivă, anumite suprafeţe cu păşuni sunt afectate, a explicat Constantin.

El a adăugat că la avizare a ţinut cont de menţinerea suprafeţelor cu pajişti permanente, de compensarea fermierilor din zona respectivă şi de dezvoltarea durabilă.

Contantin a arătat că, în acest moment, nu poate spune câte suprafeţe de păşuni vor fi afectate, dar că „este vorba de peste o mie de hectare pentru început”.

„Am ţinut ca aceste compensaţii acordate fermierilor să fie clar evidenţiate şi să se specifice foarte clar condiţiile legii în care se fac aceste compensaţii”, a adăugat ministrul Agriculturii.

El a mai spus că, în privinţa dezvoltării durabile, singura ramură mai puternic dezvoltată în zonă este creşterea animalelor şi este nevoie să se prevadă în zonă unităţi de procesare a cărnii, a laptelui şi a fructelor de pădure şi o unitate de ecarisaj.

„Din punctul de vedere al Ministerului Agriculturii, dacă se respectă aceste aspecte, cred că, din punct de vedere economic, proiectul reprezintă pentru zona respectivă o soluţie bună”, a mai spus Constantin.

Te-ar mai putea interesa și
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Uniunea Europeană ar trebui să ia măsuri pentru a ajuta Finlanda să prevină un aflux de migranţi care sosesc din Rusia, a declarat vineri premierul finlandez Petteri Orpo, relatează Reuters....
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei sunt afectate de niveluri de subsidenţă (proces de coborâre treptată a ...
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campania frauduloasă de apeluri telefonice în care atacatorii se prezintă drept angajaţi ai Directoratului Naţional ...
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea liniei
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea ...
CFR SA a lansat licitația pentru electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța - Mangalia. Lucrările ...