Construcţiile au crescut cu 11%, în primele şapte luni din 2015

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în primele şapte luni ale acestui an, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 11,3%, respectiv cu 11,6%, faţă de perioada similară a anului trecut, reiese din datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Economica.net - vin, 11 sept. 2015, 08:04
Construcţiile au crescut cu 11%, în primele şapte luni din 2015

‘Pe elemente de structură (serie brută – n. r.) au avut loc creşteri la lucrările de reparaţii capitale cu 15,8%, la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 11,8% şi la lucrările de construcţii noi cu 10,2%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor a crescut astfel: clădirile nerezidenţiale cu 15,5%, construcţiile inginereşti cu 10,8% şi la clădirile rezidenţiale cu 5%’, se precizează în comunicatul INS.

În schimb, în iulie 2015, faţă de luna precedentă, volumul lucrărilor a scăzut cu 1,4% ca serie brută, dar a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,4%. Scăderea din iulie a fost cauzată de reducerea lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente, cu 3,3%, şi a lucrărilor de construcţii noi, cu 2,8%. Lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 10,3%, .

Pe obiecte de construcţii, au scăzut construcţiile inginereşti cu 6%. Au avut loc creşteri la clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale cu 9,1%, respectiv cu 3,8%, se spune în comunicat.

Comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 15,4%, respectiv cu 15,2%.

‘Pe elemente de structură au avut loc creşteri astfel (serie brută – n. r.): la lucrările de reparaţii capitale cu 21,8%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 15,1% şi lucrările de construcţii noi cu 14,2%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale cu 24,4%, la construcţiile inginereşti cu 13,6% şi la clădirile rezidenţiale cu 5,4%’, reiese din datele INS.

Te-ar mai putea interesa și
Petrom caută partener pentru dezvoltarea proiectului Han Asparuh din Marea Neagră bulgărească, după ieșirea ielirea francezilor de la Total Energies din proiect
Petrom caută partener pentru dezvoltarea proiectului Han Asparuh din Marea Neagră bulgărească, după ieșirea ielirea ...
OMV Petrom este în căutarea “activă” a unui partener pentru dezvoltarea proiectului offshore Han Asparuh, după ce a devenit operator și a preluat participația TotalEnergies, deținând acum......
Comisia Europeană recomandă României înăsprirea politicii fiscale
Comisia Europeană recomandă României înăsprirea politicii fiscale
Comisia Europeană recomandă României să prezinte un plan structural-fiscal pe termen mediu în timp util şi să adopte ...
ASF propune prelungirea plafonării tarifelor RCA până la 30 septembrie 2024
ASF propune prelungirea plafonării tarifelor RCA până la 30 septembrie 2024
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) propune prelungirea plafonării tarifelor RCA până la 30 septembrie 2024 ...
Nouă scumpire a carburanților, azi
Nouă scumpire a carburanților, azi
În această dimineață, Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scumpit benzina și motorina vândută ...